Dekorišite pravilno koristeći pliš

Plišane sofe, stolice i uzglavlja kreveta predstavljaju neke od najpopularnijih trendova današnjice...

Međutim, ukoliko želite da uključite pliš kao deo dekora u domu, ili ste primorani da radite u okviru manjeg budžeta, onda će vam ideje koje vam predstavljamo danas biti veoma pristupačne i privlačne.

Pored toga, jednom kada dodate plišane detalje, uvek možete uključiti još više elemenata prekrivenih ovim materijalom i polako širiti njegov uticaj tokom vremena. Fotografije u našoj galeriji i proizvodi koje ćemo vam opisati u daljem tekstu, tu su kako bi vas inspirisali kako da koristite pliš na pravilan način i upoznali se sa jednim od najlepših stilova na svetu.

Okrugli jastuci

Kada se radi o plišanim jastucima, postoji obilje opcija između kojih je moguće izabrati, kao i širok opseg njihovih oblika. Bilo da ih smeštate na ugaonu garnituru, krevet ili omiljenu stolicu, nećete pogrešiti ukoliko upotrebite nekoliko komada više. Okrugli jastuci su veoma zabavni, savršena kompaktna karakteristika, koja je veoma živopisna i dekadentna.

Kako biste uneli savršeno vibrantnu notu u svoj enterijer, udobni okrugli jastuci u narandžastoj boji, predstavljaju savršenu opciju za dodavanje vedrih akcentnih detalja. Sa druge strane, vaši dekorativni jastuci mogu doći u bilo kojoj boji takođe, što otvara čitav jedan svet izvanrednih mogućnosti.

Bilo da vaše jastuke držite u dnevnom boravku, gostinjskoj sobi ili spavaćem prostoru, uživajte tokom procesa eksperimentisanja sa njihovim bojama i obrascima. Ovakav tip mešanja i uklapanja dizajnerskih karakteristika može predstavljati savršenu podlogu za dalje širenje plišanog uticaja.

Otomani i podni jastuci

Ukoliko ste zadovoljni onim što ste videli sa dekorativnim, udobnim jastucima i spremni ste da stupite u avanturu sa malim nameštajem, otomani i podni jastuci za sedenje predstavljaju sledeći korak. Elegantni i udobni ovi predmeti mogu akcentovati vašu omiljenu fotelju ili služiti kao dodatna i samostalna mesta za sedenje. Kao i kod okruglih jastuka na vašem nameštaju, lepota i dizajn okruglih taburea ili podnih jastuka za sedenje, pored svoje funkcionalnosti, može na savršen način akcentovanti prostor u kome se nalazi.

Plišane zavese i zastori

Sada, kada smo pokrili mesta za sedenje jastucima i podove dodatnim mestima za sedenje, vreme je da naše prozore ukrasimo plišanim zavesama. Zavese su veoma pristupačan način za unošenje pliša u naš prostor, a ujedno dolaze kao zabavna karakteristika za uključivanje ovog luksuznog materijala. Ukoliko ipak, smatrate da one moraju biti previše teške i tamne, razmislite ponovo. Različite opcije mogu vam obezbediti predivne plišane zavese u bezbrojnim paletama boja i nijansama zelene, narandžaste i smaragdne boje, na primer.

Pored toga, ne moramo ni pominjati činjenicu da plišane zavese mogu biti korišćene kako sobne pregrade ili kao pomoć prilikom definisanja različitih površina u vašem domu. Kao nešto alternativnija opcija dolaze i debeli primerci zastora koji mogu zvučno izolovati vaše prostorije ili vam omogućiti njihovo zatamnjivanje kada se za tim ukaže potreba.

N.Đ.

Izvor: Decoist

Povezane teme