Dekorativni kavezi bez ptica

Uz malo kreativnosti i pažljivog dizajna, dekorativni kavezi za ptice u enterijeru mogu da unesu puno svetlosti, šarma i romantike u svaki dom.

Ptice su držane u kavezima još od antičkih vremena. Konstrukcije kaveza su bile raznih formi, od jednostavnih drvenih ili metalnih do skupih luksuzno ukrašenih kaveza koji su predstavljali prava umetnička dela. Tokom 19.veka, kavezi su posebno bili popularni kao deo ukrasa u enterijeru, pravljeni uglavnom od metala i dekorisani kovanim elementima. Vekovi su prošli, a kavezi se danas ponovo vraćaju u modu.

U prošlosti, kavezi su imali jednu potpuno funkcionalnu ulogu, ali danas je potpuno nepotrebno držati živo biće unutar kaveza. Dizajneri danas koriste kaveze kao dekorativni element, dok je funkcija zbog koje su nastali ostavljena negde po strani. Kavezi danas, upotrebljeni na pravi način, mogu svoje mesto naći u širokoj primeni. Kod moderno dizajniranih enterijera, kavez može da sadrži u sebi bilo šta. Može postati dom za biljke i zelenilo zajedno sa keramičkim posudama ili vazama. Dekorativni kavez može biti jedinstveni držač za sveće, praveći svojim senkama ugodnu i romantičnu atmosferu.

Možemo videti kaveze upotrebljene na mnogo iznenađujućih načina, postavljenih u ulozi konstrukcije lustera ili kao okvir za satove i slike. Kavez na zidu, iznad kuhinjskog stola može imati funkciju lampe. Uz upotrebu starinskih kaveza, prostor može dobiti klasičnu notu, dok drugi neobično dekorisani kavezi svakom prostoru donose potpuno svež savremeni izgled.

N.S.

Povezane teme