Dekorativni detalji od drveta: savršeni za zimsku sezonu

Voleti prirodu i biti jedno sa njom - to je jedini put ka istinskom uživanju u životu...

Priroda nam daje toliko toga, ako smo spremni da se udaljimo od klasične fabričke proizvodnje i veštačkih elemenata. Ako uzmemo za primer drvo, to je materijal koji nema konkurenciju i koji svoju svrhu pronalazi u svim sferama čovekovog života.

Od gradnje kuća, preko izrade nameštaja do dekora – drvo nam dolazi sa svih strana. Ako težite ka tome da svoj dom oplemenite drvetom, na pravom ste mestu. Danas sa vama delimo vrlo interesantne dekorativne elemente koji mogu lako pronaći svoj smisao u savremenom domu.

Kada je drveni dekor u pitanju, jedno je sigurno, a to je da se njegova lepota uvek ističe u prostoru. Drvo ne mogu da zasene ni metal, ni staklo, ni plastične legure. Štaviše mnogi dekorativni elementi koji se izrađuju ručno su jedinstveni, i kao takvi nose u sebi posebnu lepotu.

Ako ste u potrazi za novim rasvetnim telima za vaš dom, drvene lampe i viseća rasveta mogu u velikoj meri da promene utisak koji na vaše posetioce ostavlja vaš dom. Ove lampe svoje mesto mogu da pronađu u svakoj prostoriji vašeg doma od kuhinje, preko trpezarije, pa sve do dnevne, spavaće i radne sobe.

Takođe vaš izbor mogu da budu i drvene vaze koje svojim postojanjem menjaju atmosferu u prostoru. Različitih oblika i veličina ove vaze mogu svoje mesto da pronađu kako u enterijeru tako i van vašeg doma, na tremu ili terasi. Sa cvećem u sebi one će osvežiti vaše okruženje, podižući ujedno i vaše raspoloženje.

A ako tražite još elegantniji vid dekora za svoj dom, preporučujemo vam da obratite pažnju na ogledala sa drvenim ramovima. Postavljena na zidu ili na podu ona će ne samo prostor učiniti vizuelno većim, već će i u njega uneti snop neophodne svetlosti.

Ukoliko želite da drvo bude i više nego vidljivo u vašem životnom prostoru, potražite malo veći detalj u obliku stola za kafu, male stolice ili police za knjige. U kombinaciji sa metalnim elementima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

Povezane teme

10.02.2024 Dekor

8 najčešćih grešaka u dekoraciji dnevne sobe

Naši stručni saveti vam pomažu da stvorite funkcionalan i estetski privlačan prostor, a naglasak je na pravilnom rasporedu nameštaja, odabiru boja i tekstura, kao i pravilnom balan...

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

04.02.2024 Dekor

Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...

14.01.2024 Dekor

10 elegantnih boja koje se savršeno slažu sa plavom

Postoje mnoge nijanse plave koje su popularne, uključujući tamnoplavu, bebi plavu, nebesko plavu, tirkiznu i kraljevsko plavu. Nijansa koja najbolje funkcioniše zavisiće od osvetlj...

11.01.2024 Dekor

Japandi: savršeno nesavršeni način dekoracije doma

Postoji prirodna povezanost između skandinavskih i japanskih principa dizajna enterijera, od kojih oba vrednuju prirodne materijale i svetlost, jednostavnost, nedostatak nereda, sp...