Dekorativni detalji koji podsećaju na plažu u krugu kamina

Ako ste za ovu godinu rekli “zbogom” peščanim plažama i sa setom očekuje novo leto, možda još postoji šansa da osetite toplinu leta u svom domu.

Leto, kao prelepo godišnje doba, prepuno izazova i mogućnosti, nosi u sebi vedrinu i čini da se uvek dobro osećamo. Kako ne bi potonuli u melanholiju i prve jesenje dane dočekali tužni zbog rastanka sa lepotama leta, predlažemo vam da svoj enterijer ispunite detaljima koji podsećaju na more i plažu.

Naša današnja tema su delikatne i predivne dekoracije, kao i skulpturalna dela inspirisana plažom koja mogu uneti dozu šarma u vaš životni prostor. Sakupili smo u tom pogledu u našoj galeriji pregršt ideja za dekor prostora nadahnut plažom. Svaka prostorija u vašem domu može da posluži za postavku željene dekoracije, a mi se danas fokusiramo na prostor oko kamina.

Morske zvezde, školjke, kamenčići, zanimljivi komadi drveta i sve drugo što možete da sakupite na plaži može da vam posluži za kreiranje jedinstvenog dekora. Školjkice možete da iskoristite za ukrašavanje drvenih kutija, ili za izradu fantastične girlande. Takođe venac za vrata od školjki i morskih zvezda izgleda tako neverovatno. Prostor oko kamina u dnevnoj sobi, jednostavno poziva da ga okitite morskim detaljima.

Vrlo malo kreativnosti vam je potrebno kako bi od suvih grancica dizajnirali na zidu morsku zvezdu, raka, delfina ili hobotnicu. Teglice sa peskom i školjkama mogu vas vratiti u mislima na peščane plaže svaki put kad ih pogledate. Ukrasite ih kanapom i stavite sveću u sredinu, i stvorili ste fantastičan morski detalj.

Tirkizni i izbeljeni tonovi savršeni su za stvaranje upečatljivog izgleda prostora koji gotovo svakodnevno posmatrate. Od komada drveta i platna možete napraviti mali jedrenjak koji će zauzimati centralni deo prostora iznad vašeg kamina. Takođe ukoliko ne posedujete morske detalje, uvek se možete osloniti na zidu umetnost koja u sebi skriva poseban šarm.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme