Dekoracija prostora inspirisana morem

Po povratku sa godišnjeg odmora, svako od nas žarko želi da još malo uživa u lepotama mora i njegovim bogatstvima.

Svakako, sa sobom vrlo često donesemo pregršt školjki i kamenčića koje smo sakupili na plaži ili izronili iz morskih dubina. Šta je to što nas toliko opčinjava kada je more u pitanju? Da li su to talasi, da li je širina, da li je onaj fantastičan trenutak kada Sunce zalazi za horizont i gubi se u moru? Može se reći, od svega po malo.

Morsko plavetnilo sa sobom donosi mirnoću, čini da se osećamo opušteno i spokojno. Miris mora ima snažan učinak na ljudske misli i dokazano rasterećuje um pojedinca. Peščane obale deluju inspirišujuće i podstiču našu maštu, a imajući sve to u vidu dolazimo do zaključka da s razlogom želimo delić mora da imamo i u svom domu.

Ovom prilikom predstavljamo vam brojne varijante za dekoraciju prostora inspirisanu morem. Sve što ste sakupili na plaži može da posluži – školjke, kamenčići, pesak, morski ježevi, morske zvezde i druge dragocenitosti. 

Bilo da odbrojavate dane do vašeg godišnjeg odmora na prstima jedne ruke ili je do toga ostalo još dosta vremena, ova dekoracija će vam svakako ulepšati svakodnevicu. Poslužiće vam kao podsetnik na divne trenutke provedene u opuštajućem ambijentu ali i kao inspiracija da prepričate vaše pustolovine vašim gostima.

Ono što je fantastično po pitanju dekora u morskom stilu jeste da isti odgovara gotovo svim stilovima uređenja savremenih domova. Bilo da vašim domom preovladava moderan, tradicionalan ili posve avangardni stil, morski detalji u vidu drvenih korpica sa školjkama, ogledala sa ramom od sitnih kamenčića ili zastakljenim morskim zvezdama, promeniće na poseban način njegovu atmosferu.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme