Dekoracija doma koja vraća kraljevski osećaj u enterijer

Moderan luksuzni stil dizajna enterijera je veoma popularan stil dekorisanja iz prostog razloga što vam omogućava da se osećate kao kraljevi!

Povezan sa visokim životnim standardom koji je sofisticiran, ali jednostavan, stil modernog luksuza inspirisan je modernizmom koji odražava pristup životu bez muke. Njegov temelj, moderan stil dizajna, je uglađen i nenatrpan stil koji je započeo u kasnom 19. veku. Pa ipak, ovaj način dekorisanja domova je i dalje izuzetno popularan.

Ovaj stil dizajna sastavljen je kroz različite stilove, palete boja, raspored nameštaja i ukrasne detalje. Dok moderni luksuzni enterijer može uključivati razne bogate teksture i materijale, ponekad je jedan, dobro odabran komad nameštaja ili dekoracija dovoljan da prostoru da luksuzan izgled. Na primer, moderno umetničko delo ili akcentna stolica.

photo: bonham & bonham

Moderni luksuzni enterijeri koriste paletu boja ispunjenu modernim bojama kao što su siva, crna, bela, braon, bež, kao i metalik nijanse poput čelika, ružičastog zlata i platine. Akcentni dodaci bi trebali da budu u nešto luksuznijim bojama poput ljubičaste, smaragdne ili kraljevsko plave.

U modernim luksuznim enterijerima obično se koriste čvrste tkanine kao što su pamuk, lan i svila, kao i koža ili druge luksuzne tkanine kao što su somot i saten. Ukoliko ih pametno kombinujete sa detaljima koji uključuju animal print za tren oka ćete stvoriti luksuzni ambijent koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj stil takođe karakterišu ravne i čiste linije, sa jedva primetnim krivinama i bez zamršenih detalja. Zato, kada birate nameštaj za svoj dom fokusirajte se na pronalaženje jednostavnih i funkcionalnih delova koji se savršeno uklapaju u dizajn enterijera vašeg doma. Neki elementi na koje treba obratiti pažnju uključuju mermerne i staklene vrhove, ravne linije, sjajne završne obrade i metalne ukrase.

photo: bonham & bonham

Na kraju, upotpunite svoj moderan luksuzni dom dodajući minimalističke vaze za cveće, estetske izložbene knjige ili čak moderna umetnička dela. Predstavite svoje slike ili fotografije sa ramovima mekih neutralnih ili zlatnih boja ili koristite ukrasne predmete kao što su mermerne, minijaturne figurice i biljke u saksijama sa malim suptilnim listovima.

Stvaranje sopstvenog modernog luksuznog doma može biti zabavno i ne zahteva da napravite prevelika ulaganja. Na kraju krajeva, uvek imajte u vidu da je najbolji dizajn enterijera upravo onaj koji najviše oslikava potrebe vas i vaše porodice.

Povezane teme