Dekoracija centralnog dela trpezarijskih stolova u stilu proleća

Da li ste već poželeli dobrodošlicu proleću u vašem domu?

Postoji nebrojano mnogo načina uz pomoć kojih možete svoj dom ukrasiti u prolećnom stilu. Možete započeti sa dekoracijom izvan kuće i lagano svom tremu, a zatim i ulaznom prostoru, dnevnom boravku i kuhinji podariti prolećni dodir. Našu današnju temu posvećujemo dekoracijama koje su predviđene za centralni deo vašeg trpezarijskog stola. Upravo onima koje će doneti svežinu proleća u vaš dom i učiniti ga božanstvenim.

Ali pre svega, treba da razmotrite trendove koji su aktuelni ako želite da stvorite zaista prelepe aranžmane. U centru zbivanja ove sezone nalaze se minimalni i jednostavni aranžmani, pastelne nijanse i detalji koji u sebi nose skandinavsku estetiku.

CVEĆE I ZELENILO

Sveže rezano cveće i zelenilo predstavljaju najčešće korišćene komponente za stvaranje upečatljivih prolećnih dekoracija. Jednostavno poljsko prolećno cveće je sve što vam treba, da bi u svoj dom uneli pregršt opojnih mirisa i boja. U tu svrhu vam može poslužiti cveće poput narcisa, lala, đurđevka, jorgovana i drugih vrsta koje proleće donosi. Kako bi bio zaista poseban, vaš prolećni aranžman za sredinu trpezarijskog stola ovog proleća bi trebao da je obavijen pastelnim nijansama. Kada je zelenilo u pitanju ruke su vam odrešene. Grane sa drveća sa ili bez cvetova, stoje vam na raspolaganju.

VAZE

Vaze sa cvećem ili drugi držači dekora koje koristite mogu u velikoj meri definisati krajni izgled aranžmana. U tom pogledu možete odabrati staklo, porcelan, plastiku, kao i različite metalne pa čak i kamene varijante. Odaberite vazu ili saksiju koja odgovara stilu koji želite da istaknete i oko nje gradite priču. Kapriciozni cvetovi u jednostavnim vazama stvoriće zadivljujući efekat u prostoru. Takođe ako prednost date vazama u koloru, cvetni aranžman bi trebalo da bude što jednostavniji. Takođe što raznovrsniji prikaz vaza po pitnju oblika, veličina i boja - to bolje.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme