Dekor za zid vaše spavaće sobe

Koliko ste vremena uložili u dekor vaše spavaće sobe?

Verovatno ne mnogo, jer koliko je potrebno kreativnosti da se izabere krevet i ormar? Ali, zastanite na čas, spavaća soba je bitan deo vašeg života, i ne sme nepravedno da bude zapostavljena. Iako dnevna soba u većini slučajeva krade svetla reflektora, zabluda je misliti da i spavaćoj nije potrebna pažnja.

Ako ste ikad ostali zadivljeni prizorom nekog galerijskog zida, ne tražite dalje, jer upravo to je ideja koju želimo da vam predstavimo danas, a tiče se dekora vaše spavaće sobe. Galerijski zid koji prikazuje vama drage fotografije sa venčanja, putovanja i sl, izuzetno je lako napraviti, a ujedno ne zahteva ni mnogo novca. Osim toga, on predstavlja lični dekorativni element svojstven samo vama.

Ono što je fantastično u vezi sa galerijskim zidom je činjenica da vam on nikad zapravo ne može dosaditi, jer kada se umorite od pogleda na jedne iste fotografije, jednostavno ih možete zameniti drugima. Najbolji galerijski zidovi odražavaju stil prostorije, zajedno sa vašim ličim stilom. Uz to vrlo se lepo kombinuju i sa eklektičnim elementima, što je još jedna tema za razmatranje ako težite individualizmu.

IZBOR DEKORA ZA IZLAGANJE NA GALERIJSKOM ZIDU

Pomenuli smo da to mogu biti vaše lične fotografije, međutim lepeza stvari koje se tu mogu naći je daleko šira. Od uspomena sa dragih putovanja u vidu školjki i morskih zvezda, do dečijih radova, čestitki i razglednica za Novu Godinu, otisaka stopala i dlanova, do umetničkih radova nekih poznatih slikara. Bilo da volite klasičnu ali apstraktnu umetnost, crno bele kontraste, akrilne boje, enigmatiku, sklad ili nesklad, važno je da kompletan zid privlači i zadržava pažnju.

ODLIČITE SE ZA STIL PRIKAZA

U ovom pogledu mislimo na stil postavke ramova. Možete jedan, obično najveći odabrati kao centralni i oko njega postavljati manje u hodu, ili simetrično u redovima postavljati ramove istih dimenzija. Važno je da zapamtite da bez obzira koliko različite slike na zidu bile, one moraju imati nešto što ih čini skladnom celinom, neki zajednički element koji ih povezuje. To može biti tema, boja rama, stil rama, paleta boja, osobe na fotografijama ili priča sa fotografije.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme