Dekor u vidu blistavih marokanskih pločica za vaš dom

Detalji u savremenom domu inspirisani dodirom marokanskog stila, postaju sve popularniji.

Ako ste u potrazi za stilskom izrazom koji će enterijer vašeg doma ulepšati i učiniti dopadljivijim, pločice sa marokanskim dezenom su kao stvorene za to. Marokanska tema može svoje mesto vrlo lako da nađe u prostorima kojima vlada boho stil, moderan pa čak i eklektičan. Ona je dovoljno egzotična i ujedno suptilna da podnese teret savremenog doba, ne bledeći pred njim.

Šarene marokanske pločice imaju čarobnu moć u sebi, koju koriste da bi oživele svaki prostoru u kom se nađu. Iako razigranog dezena one zapravo daju oštrouman utisak prostoru, ističući pri tom vlasnikov istančan ukus. Ako ste zainteresovani da saznate kako ih možete koristiti u enterijeru, ostanite sa nama u redovima koji slede.

MAROKANSKE PLOČICE U KUHINJI

Zahvaljujući pločicama marokanskog stila možete vrlo lako stvoriti predivnu kuhinju u kojoj će vam biti zadovoljstvo da boravite. Po vašem izboru to može biti kuhinjska pozadina, pod ili ostrvo sa detaljima koji će verno preneti šablone karakteristične za Maroko. Smele boje, ili intenzivniji dezen, takođe je na vama da odlučite, ali u svakom slučaju obe varijante deluju vrhunski. Marokanski stil odlučno prihvata drvene površine, zlatne i srebrne detalje u vidu slavina i ručki.

MAROKANSKE PLOČICE U KUPATILU

Druga ideja koju vam predlažemo je dekor kupatila pločicama marokanskog stila. Jednako podovi i zidovi u kupatilu mogu biti podloga za ukrašavanje marokanskim pločicama. Ako su vaš izbor zidne površine, preporuka je da to bude jedan akcentni zid oko kog ćete graditi priču. S druge strane ako se opredelite za podne pločice, ostatak prostora u kupatilu bi trebalo da bude neutralan kako bi one došle do izražaja.

U galeriji vas čeka 10 inspirativnih ideja za dekoraciju doma pločicama u marokanskom stilu...

Povezane teme

16.07.2024 Dekor

Zašto je baš boja žalfije idealna za dekoraciju enterijera?

Zelena žalfija je trenutno svuda oko nas. Od kuhinja do dnevnih soba, pa čak i kupatila, ova mirna boja deluje fantastično u svakoj prostoriji kuće.

13.07.2024 Dekor

Kako iskoristiti biljke za uređenje enterijera?

Sobne biljke su u modi, i to sa dobrim razlogom: pristupačne su, lepe i mogu da unesu malo netaknute prirode u naše domove. Iskoristite ih za stvaranje prostora u kome ćete se isto...

10.07.2024 Dekor

Šest boja za zidove koje dominiraju u najmodernijim kućama na Instagramu

Dizajneri enterijera identifikovali su šest boja koje dominiraju u najmodernijim domovima na Instagramu i veliki su trend 2024. godine.

07.07.2024 Dekor

Zašto je plava boja idealna za spavaću sobu?

Plava je poznata po tome što je jako smirujuća boja, čak i u svom najdramatičnijem obliku ona i dalje ima onaj umirujući osećaj koji želite u svom prostoru za spavanje.

04.07.2024 Dekor

Roze akcenti u enterijeru

Prilikom ubacivanja roze akcenata u dizajn enterijera, postoje brojni rizici. Dovoljno je da se malo pretera, i dekor će se pretvoriti u predimenzioniranog dvojnika kuće za Barbike...

01.07.2024 Dekor

Najbolje boje za zavese

Pre nego što izaberete boju za vaše zavese, morate imati na umu nekoliko krucijalnih elemenata koji vam mogu pomoći da odlučite koja od njih najbolje pristaje vašoj sobi. Jedna od...

28.06.2024 Dekor

Savršeni tepisi za spavaće sobe

Pravi tepih može transformisati prostor, dodajući mu teksturu, boju i prijatnost. Bilo da preferirate minimalistički dizajn ili bogate, složene šare, izbor tepiha može značajno uti...

25.06.2024 Dekor

Lak način uvođenja zelene boje u spavaću sobu

Ova esencijalna boja nam donosi pregršt svojih nijansi na dlanu, dajući vam pri tom neverovatno mnogo mogućnosti i slobode da uredite svoj dom.

22.06.2024 Dekor

Luksuzna neutralnost: dekorisanje doma u bojama peska

Neki kažu da su boje peska “nova siva”, neki ih nazivaju “novim neutralnim”, no u svakom slučaju sigurni smo da ne postoji nijedna bolja nijansa za postizanje luksuznog izgleda ent...

19.06.2024 Dekor

Dobre, ali za izbegavanje: ove boje ne koristite u svojoj spavaćoj sobi

Stručnjaci za dekoraciju savetuju da ove boje zaobiđete u svojoj spavaćoj sobi. Ljudsko oko vidi milion različitih boja, ali je potrebno samo nekoliko nijansi da se naš um okrene u...

13.06.2024 Dekor

Umetničke slike kao dekor

Umetničke slike manje ili više poznatih autora, muzejski poster ili replika na zidu, ispuniće prostor vašeg doma stilom, učiniti ga vizuelno zanimljivim, a posmatraču omogućiti nep...

10.06.2024 Dekor

Izbegnite ovih 5 grešaka prilikom dekorisanja spavaće sobe

Naučite kako izbeći najčešće greške prilikom dekorisanja spavaće sobe i stvorite prostor koji je u isto vreme udoban, funkcionalan i estetski privlačan.

07.06.2024 Dekor

5 kreativnih načina za korišćenje vaza u kućnom dekoru

Uz malo kreativnosti, vaze mogu transformisati obične sobe u izvanredne prostore.

04.06.2024 Dekor

Savršene zidne tapete u kupatilima

Zidne tapete u kupatilu se vraćaju u velikom stilu, a zahvaljujući novim trendovima izgledaju drastično drugačije od svih stilova vezanih za prošlost.

01.06.2024 Dekor

Tepih kao zvezda vašeg prostora

Tepisi se koriste u dekoraciji doma već vekovima, a njihova estetika i funkcionalnost uspeva da transformiše čak i najbezličnije prostore u deliću sekunde.