Dekor u vidu blistavih marokanskih pločica za vaš dom

Detalji u savremenom domu inspirisani dodirom marokanskog stila, postaju sve popularniji.

Ako ste u potrazi za stilskom izrazom koji će enterijer vašeg doma ulepšati i učiniti dopadljivijim, pločice sa marokanskim dezenom su kao stvorene za to. Marokanska tema može svoje mesto vrlo lako da nađe u prostorima kojima vlada boho stil, moderan pa čak i eklektičan. Ona je dovoljno egzotična i ujedno suptilna da podnese teret savremenog doba, ne bledeći pred njim.

Šarene marokanske pločice imaju čarobnu moć u sebi, koju koriste da bi oživele svaki prostoru u kom se nađu. Iako razigranog dezena one zapravo daju oštrouman utisak prostoru, ističući pri tom vlasnikov istančan ukus. Ako ste zainteresovani da saznate kako ih možete koristiti u enterijeru, ostanite sa nama u redovima koji slede.

MAROKANSKE PLOČICE U KUHINJI

Zahvaljujući pločicama marokanskog stila možete vrlo lako stvoriti predivnu kuhinju u kojoj će vam biti zadovoljstvo da boravite. Po vašem izboru to može biti kuhinjska pozadina, pod ili ostrvo sa detaljima koji će verno preneti šablone karakteristične za Maroko. Smele boje, ili intenzivniji dezen, takođe je na vama da odlučite, ali u svakom slučaju obe varijante deluju vrhunski. Marokanski stil odlučno prihvata drvene površine, zlatne i srebrne detalje u vidu slavina i ručki.

MAROKANSKE PLOČICE U KUPATILU

Druga ideja koju vam predlažemo je dekor kupatila pločicama marokanskog stila. Jednako podovi i zidovi u kupatilu mogu biti podloga za ukrašavanje marokanskim pločicama. Ako su vaš izbor zidne površine, preporuka je da to bude jedan akcentni zid oko kog ćete graditi priču. S druge strane ako se opredelite za podne pločice, ostatak prostora u kupatilu bi trebalo da bude neutralan kako bi one došle do izražaja.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme