Beli podovi kao savšreni dekor

Izbeljivanje površina u enterijeru je suptilan način dodavanja efekta elegancije i stila.

Nonšalantno uz bele podove pretvarate prostor u kom svakodnevno boravite u svetliji, prozračniji i dopadljiviji. Beli podovi daju mu ležeran i opušten izgled i prosto vas navode da i zidove na kojima je cigla, i tavanicu čak iako je oplemenjena drvenim daskama, prefarbate u belo. 

Beli drveni podovi, baš poput belih zidova, kao stvoreni su za kreiranje prijatne atmosfere. Oni podsećaju na moderne brodske podove i nose u sebi dodir mora. Tihi, mirni i esencijalni, kao stvoreni su za sve prostorije u jednom savremenom domu. Predivno izgledaju u dnevnim i spavaćim sobama, a svoje mesto mogu naći u kuhinji, trpezariji, hodniku i kupatilu. Deluju tako otmeno i bezvremenski.

Osim drvenih belih podova, pažnja je usmerena i ka kamenu, pločicama, cigli i laminatu sa ovim efektom. Bela opeka donosi prostoru rustičan izgled, koji u kombinaciji sa belim podom deluje tako fantastično. Beli kamen prostoru daje vintage izgled i notu prefinjenosti. Ovakav efekat najčešće se sreće na ulazu u kući i u kupatilima. Kada je reč o belom laminatu, on je modernija opcija od drveta i savršeno se uklapa u enterijer poput minimalističkog i industrijskog.

Beli podovi pozdravljaju prisustvo tamnijih tonova kada je nameštaj u pitanju. Takođe, što se materijala tiče najviše im odgovara metal u crnoj boji, kao i sivi tonovi koji ublažavaju belinu i sterilnost. Od dekora, beli podovi najviše vole prirodno zelenilo. Visoko drveće, sobne biljke i zelenilo, imaju neverovatnu moć oživljavanja jednoličnosti koju zadaju beli podovi. Oni nisu preterani ljubitelji akcentnih tonova, mada u malom obimu mogu da podnesu bordo i smeđe varijante.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme