Dekor spavaće sobe u stilu proleća

Sa prolećnom sezonom nadomak ruke, pravo je vreme da razmislite o novom dekoru svog životnog prostora.

Kako bi ovom najlepšem godišnjem dobu poželeli dobrodošlicu u svom domu, donosimo vam danas pregršt ideja za prolećni dekor, a prostorija kojoj posebno posvećujemo pažnju je vaša spavaća soba. Zamislite samo kako će biti prelepo budite se u okruženju koje odiše svežinom i donosi vam boje proleća na dlanu.

AKCENTNI ZIDOVI

Ako ste spremni za odvažnije poduhvate dekora predlažemo vam da odaberete jedan zid u svojoj spavaćoj sobi i oplemenite ga nekom akcentnom boju. To može biti zid uzglavlja u predivnim žutim, zelenim ili ružičastim nijansama ili zid naspram vašeg kreveta, kom bi lepo pristajale neke tapete ili paneli sa cvetnim uzorkom.

NAMEŠTAJ U BOJI

Druga ideja koja je mnogo praktičnija od farbanja zidova ogleda se u vidu nameštaja u boji koji može doneti prolećni osećaj vašoj spavaćoj sobi. Klupe, otomani, ležaljke ili stolice u veselim tonovima potpuno će transformisati prostor u kom spavate.

TEKSTIL I DEKOR

Najjednostavnija i možda najbolja varijanta osveženja spavaće sobe u prolećnom stilu je ona u pogledu unošenja svetlih tkanina poput zavesa, tepiha, posteljine, dekorativnih jastuka ili prekrivača za krevet u nju. Takođe nema prolećnog osećaja bez zelenila i sobnih biljaka, tako da je poželjno da i njih uključite u ovu priču. A ako ste ljubitelj umetnosti, prikazi reka, planina ili nekih drugih motiva na kojima se priroda budu dobrodošli su u vašoj prolećnoj spavaćoj sobi.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme