Dekor spavaće sobe u modernom seoskom stilu

Ako ste ljubitelj rustičnog, farmhouse i shabby chic stila, svideće vam se i ideja u pogledu modernog seoskog stila.

Zahvaljujući njemu imate na jednom mestu najbolje od dve sasvim suprotne strane. Pred vama u svoj svojoj lepotu stoji tradicionalni vid dekora u seoskim izdanju, dok s druge strane cela priča biva provučena kroz prizmu modernosti sa elementima koji prate ritam vašeg života. Moderni seoski prostori su veoma gostoljubivi, privlačni i deluju vrlo udobno. Oni u sebi skrivaju poseban šarm i čine da vam je vrlo prijatno dok boravite u njima. Upravo ovaj stil zbog svih svojih prednosti predstavlja savršen izbor za dekor spavaće sobe. Ako smo zagolicali vašu mašu i razmišljate o primeni ovog stila u svom domu, ostanite sa nama u redovima koji slede.

PRVI KORAK – PALETA BOJA

Seoski i rustični prostori su najčešće ispunjeni toplim neutralnim bojama poput žute, smeđe, krem, svetlo zelene i sive. Tu je svakako bela boja koja služi kao savršena pozadina i koja stvara balans u prostoru. Zemljani tonovi inspirisani prirodom su oni koje treba većinom da koristite dok svakako možete mestimično dodati i neke akcente koje volite kako bi prostor delovao interesantnije. Na raspolaganju su vam takođe sve pastelne nežne boje.

DRUGI KORAK - DEKOR

Vaša misija je da na elegantan i šik način “ukradete” rustične elemente i učinite ih dekorom vaše moderne spavaće sobe. To po vašem izboru mogu da budu drvene grede na plafonu, kamin obložen ciglom ili kamenom u svom prirodnom izdanju ili prefarban u belo, kao i rustičan nameštaj šireg spektra. Za dodatak autentičnog seoskog šarma rasporedite širom sobe pletene korpe, lustere i tekstil koji odgovara rustičnom stilu. Ispunite prostor zanimljivim natipisima i prikladnim umetničkim delima i stvorili ste vašu modernu seosku oazu u kojoj ćete moći da napunite sa zadovoljstvom svoje baterije.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme