Dekor spavaće sobe crvenom bojom

Kada je reč o spavaćoj sobi, većina ljudi bira neutralne boje.

One koje omogućavaju miran san i opuštanje na željenom nivou. Međutim ponekad je potrebno malo začiniti atmosferu. Učiniti je vedrijom i dopadljivijom. Ponekad je potrebno uz malo dodatne smele boje napraviti razliku. Ovog puta odabrali smo boju koja lako svoje mesto može da pronađe u vašoj spavaćoj sobi. Reč je o crvenom tonu.

Crvena je vrlo energična boja koja zbližava ljude i navodi na konverzaciju. Iako može biti korišćena i u drugim delovima savremenog doma poput dnevne sobe, kućne kancelarije, ulaznog prostora ili u kupatilu, ali njeno mesto je ipak u spavaćoj sobi. Jer crvena je boja romantike i strasti. Ako ste u potrazi za inspiracijom kako bi u svoju spavaću sobu uveli crveni ton na pravom ste mestu.

ZIDOVI I PLAFONI U CRVENOM TONU

Akcentni crveni zid je odvažno rešenje koje privlači pažnju. Ovo naime nije samo karakteristična pojava za spavaće sobe samaca već i za zaljubljene parove. Postoji zaista mnogo nijansi crvene boje od kojih možete da odaberete onu koja vas najviše privlači. Ako ste raspoloženi da dekoru vaše sobe pristupite na neuobičajen način, primenite crvenu boju na plafonu. Ostatak sobe svakako zadržite u što neutralnijem koloru.

NAMEŠTAJ, RASVETA I DEKOR U CRVENOJ BOJI

Čak i samo jedan komad nameštaja u crvenoj boji može da napravi veliku promeni. To može svakako da bude vaš bračni krevet od somota, noćni ormarić, stona lampa ili plafonska rasveta. Takođe ako imate drveni ili krevet od iverice, možete ga učiniti vrlo smelim farbanjem u crvenu boju. Stolica kraj kreveta u crvenom tonu, zavese, tepisi kao i zidna umetnost učiniće da vaša spavaća soba odiše strašću i pozitivnim vibracijama. Sa crvenim nameštajem i detaljima svakako treba da budete štedljivi kako ne biste stvorili previše intenzivno okruženje.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme