Dekor malog dnevnog boravka u veselom plažnom izdanju

Podrazumeva se da leto i stil po uzoru na plažu, idu ruku pod ruku.

Sa plažnim stilom, kako leto nastupi možete se poigrati u svom enterijeru na mnogo načina. Možete ga primeniti u svom kupatilu, u radnoj sobi i svakako u dnevnom boravku. Ako razmišljte u pravcu osveženja vašeg životnog prostora, a sve sa čim raspolažete je mali dnevni boravak, predlažemo vam plažni stil. To je stil koji će jednoličnom prostoru podariti karakter, koliko god on skroman bio. Takođe za primenu ovog stila u svom dnevnom boravku verovatno u svom posedu već imate sav potreban materijal, u vidu vaših uspomena sa mora.

BOJE NADAHNUTE SUNCE, PESKOM I SURFOM

Izbor šeme boja za dekor male dnevne sobe u stilu plaže nije komplikovan. Poželjno je da započnete od pozadine prekrivajući je neutalnom bojom po izboru. Prljavo beli tonovi i lagane krem nijanse kao i boje insprisane Suncem su najočigledniji potez. Celoj priči možete dodati prstohvat plavih i žutih tonova i stvoriti vrlo živopisan prostor.

BELI ZIDIVI I BELE BRODSKE DASKE NA NJIMA

Jednom kada se opredelite za vašu šemu boja, možete poraditi na teksturi prostora. Preporučujemo vam daske u belom koloru na zidu koje asociraju na unutrašnjost brodova. Ona će čak i u vrlo malom prostoru stvoriti fantastičnu atmosferu. Uz mestimične naglaske u vidu plave, zelene i koralne boje kreiraćete mesto u kom ćete zaista uživati.

OBILJE PRIRODNOG SVETLA

Još jedan ključni element plažnog stila je svakako prirodno osvetljenje. To je takođe veliki plus koji mali prostor čini prozračnim. Možete kombinovati izvore prirdnog svetla poput velikih prozora, staklenih vrata koja vode na terasu i krovnih prozora ako je stan u potkrovlju.

SAVRŠEN STIL ZA MINIJATURNE PROSTORE

Ako ostavimo po strani sve druge prednosti plažnog stila, ono što moramo istaći je da je on savršeno rešenje za mali dnevni boravak. On smanjuje vizuelnu fragmentaciju prostora i zahvaljujući njemu stičete utisak da je prostor znatno veći nego što jeste. Takođe ovaj stil je savršen i u priči otvorenog tlocrta koja uključuje trpezariju i kuhinju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme