Dekor dnevnog boravka u sivim i bordo tonovima

Siva boja ne izaziva baš puno uzbuđenja.

Dan u sivom tonu, znači da je Sunce iza oblaka i da su velike šanse da će padati kiša. Sivo raspoloženje znači da su osećanja na samom dnu lestvice i da vam je potreban uzlet. Međutim u enterijeru, ona može da odigra veliku i važnu ulogu. Ako se upari sa nekom živahnom bojom, kao što je bordo siva može da deluje vrlo privlačno i stilski. Baš poput oblačnog dana koji pojedinim bojama dozvoljava da budu istaknute, sivi ton u enterijeru naglašava smelost bordo nijansi. Dnevna soba u sivom i bordo ruhu može postati najupečatljivija prostorija u jednom savremenom domu.

Bordo je sušta suprotnost sivom tonu. Ona predstvalja jaku boju sa tek toliko mekoće u sebi da prihvati esencijalni sivi ton. Dodavanje bordo nijanse dnevnoj sobi znači dodatak prefinjenosti i elegancije. Bordo boja se vezuje za kraljeve, kraljice i svakako neko dobro staro vino. Dok s druge strane siva boja podseća na težak kišni oblak i moderne mašine i tehnologiju. Postoji zaista mnogo načina na koje možete preplitati ove dve boje u svojoj dnevnoj sobu, dajući pri tom prednost jednoj od njih, ili ih koristeći u jednakom intenzitetu.

Svako ko kroči u vašu dnevnu sobu, koja je opisana sivim i bordo tonom prokomentarisaće lepotu ove inovativne šeme boja, koja je stvorena da zadivi i ostane zapamćena. Bilo da odaberete sive zidove sa bordo nameštajem i detaljima poput zavesa i tepiha, ili obratno akcentni bordo zid sa pretežno sivim kolorom koji se proteže kroz dnevnu sobu, stvorićete jedinstveno okruženje u kom je užitak zagarantovan.

Ž.J.

Izvor: Decoholic

Povezane teme