Crni zidovi u enterijeru za dodatak drame sa stilom

Crna boja je odraz luksuza i stila.

Kao vrlo jednostvana, ona uvek dobro funkcioniše sa širom paletom drugih boja u enterijeru, crna boja predstavlja klasiku, onu koja nadahnjuje i čini prostor bogatijim. Ne tako davno, dizajneri enterijera prepoznali su njenu lepotu i počeli da je primenjuju pri uređenju savremenih domova, kao boju za zidove. Najčešće je to akcentni zid, mada se neretko sreću i višestruki crni zidovi koji daju notu ćudljivosti prostoru. Međutim, ponekad klasičan crni zid može da izgleda suviše monotono, baš poput belih zidova, koji mahom deluju sterilno.

KAKO DA UČINITE SVOJE CRNE ZIDOVE POSEBNIM?

Crni zid može biti ukrašen i obložen na mnogo različitih načina. Osim bojenja zida u crnu boju, možete da koristite i druge obloge i materijale kako biste ga učinili crnim i interesantnim. To mogu biti mermer, crna cigla, kamen, pločice, crne table poput školskih i peg table. Izbor materijala zavisi od stila koji se proteže kroz vaš dom i svakako od efekta koji želite da postignete.

U tom slučaju zid sa crnom tablom je odlična ideja za kuhinju, kućnu kancelariju i dečiju sobu, na kojoj vaši mališani mogu da iskažu svoju kreativnost. Ove table su vrlo praktične jer na njima možete da zapišete sve što ne želite da zaboravite. S druge strane drvo u crnom koloru donosi topao dodir prostorima kao što je dnevna soba, spavaća soba ili čak kupatilo. Crna cigla i kamen su takođe fantastična rešenja za dekor brojnih prostorija u savremenom domu u koje unose teksturu i prefinjen izgled.

Osim toga postojeći crni zid u prostoru možete učiniti interesantnijim, osvežavajući ga nečim što imate pri ruci u vidu zidne umetnosti, ili stvarajući – galerijski zid sa fotografijama. Takođe tapete u crnoj boji sa dezenom po vašem ukusu mogu učiniti zidove u vašem domu ujedno dramatičnijim i zanimljivijim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme