Boje koje nam donosi 2021. godina po pitanju uređenja spavaće sobe

Spavaća soba predstavlja možda najvažniju i najomiljeniju prostoriju u domu svakog od nas. To je mesto na kom – punite baterije, i okruženje koje prvo ugledate kada otvorite oči. Ako ste se tokom protekle godine zasitili boja koje su dominirale u njoj, vreme je da joj ovog proleća podarite svežiji izgled. Ukoliko pri tom ne znate kojim putem da krenete donosimo vam boje i najzanimljive trendove dekora koji će biti prisutni u 2021. godini.

Zemljani tonovi

Jedan od svakako najvećih trendova kada je dekor spavaće sobe u pitanju u godini kroz koju koračamo su zemljani tonovi. Ako ste pitate zašto, prvi razlog je zapravo vrlo jednostavan: smatra se da su Boho i dekor u stilu 70 – tih na vrhuncu svoje popularnosti , pri čemu su zemljani tonovi karakteristični za ove stilove. Drugi razlog je taj što svi i dalje težimo ka umirujućim enterijerima inspirisanim prirodom.

Pastelne nijanse

Pored zemljanih tonova, iz gotovo istih razloga na sam vrh dospele su i pastelne nijanse. One takođe deluju vrlo umirujuće i opuštajuće, ali i inspirativno kada je potrebno. Lako se mogu uvrstiti u bilo koji stil uređenja, pri čemu je samo potrebno da pronađete nijanse koje vas najviše privlače. Kombinacija pastelnih nijansi i bele boje daće vam predivnu spavaću sobu u kojoj će vam biti zadovljstvo da boravite.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

Povezane teme