Boja rđe odnosno terakote pri dekoru savremenog doma

Jedna od trenutno najpopularnijih boja za uređenje savremenih domova je boja rđe ili terakote.

Ona u prostor unosi poseban osećaj topline i čini enterijer znatno udobnijim i prizemnijim. Ova nijansa se povezuje sa boho stilom i 70-tim godinama kada je bila vrlo popularna i viđena na svakom koraku. Međutim, ona nije isključivo boja jeseni kao što biste možda mogli da pretpostavite, jer se sasvim slobodno može izraziti u prostoru i na početku prolećne i letnje sezone. A kako je koristiti pri dekoru savremenog doma otkrijte u redovima koji slede.

AKCENTNI ZIDOVI U BOJI RĐE / TERAKOTE

Ako želite da istaknete boho osećaj, moderan, skandinavski ili farmhouse stil akcentni zid u boji rđe ili terakote je savršeno rešenje za vas. On može učiniti da neutralna prostorija deluje smelo, ali i ujedno vrlo toplo i privlačno. Ovakav zid se sa lakoćom može integrisati u prostor kojim vlada crno-beli kolor, kao i bordo i tamnocrveni ton. Uz boju rđe ili terakote možete da stvorite lak ili i ćudljiv prostor u zavisnosti od obima u kom je koristite, kao i od njene nijanse. Od hodnika, preko dnevne, pa sve do spavaće sobe boja rđe ili terakote u obliku akcentnog zida je bezvremensko rešenje.

NAMEŠTAJ U BOJI RĐE / TERAKOTE

Nameštaj u boji rđe ili terakote, a posebno onaj od somota ili kože predstavlja modernu ideju za kojom vredi posegnuti, ako želite da stvorite izražajan prostor. Po vašem izboru to može biti ugaona garnitura, sofa, stolica, otoman, klupa ili kuhinjski ormarići sasvim je svejedno jer se ova boja savršeno snalazi na svakom koraku. Dovoljan vam je i jedan komad nameštaja u ovom tonu da vaš prostor deluje jedinstveno. Nameštaj u boji rđe ili terakote savršeno se snalazi u prostoru kojim vlada neutralna paleta, ali je isto tako dobar za korišćenje u sobama sa zelenim i teget plavim tonovim.

DEKORATIVNI PREDMETI U BOJI RĐE / TERAKOTE

Ako ne volite drastične promene u prostoru, i niste sigurni koliko će se boja rđe uklopiti u vašu svakodnevicu uvek možete da se poslužite manjim dekorativnim predmetima. To svakako mogu da budu zavese ili tepisi u boji rđe, dekorativni jastuci ili prekrivači za krevet, zidna umetnost ili sobne lampe.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme