Bezvremenski drveni akcentni zidovi u enterijeru

Akcentni zid predstavlja vrlo privlačnu ideju za dekor savremenog doma.

On odgovara svakoj sobi u domu, pri čemu poput magije može da je učini interesantnijom. Zid po svom izboru možete učiniti akcentnim na mnogo načina: možete da ga ofarbate, prekrijete pločicama, kamenom, metalom, tapetama, kao i drvetom. Naša današnja tema odnosi se na akcentne drvene zidove. Zapitaćete se – zašto baš drvo? Pre svega jer drvo unosi toplinu u prostor i čini ga udobnijim. Osim toga prirodan dodir, onaj koji se postiže upotrebom prirodnih materijala u enterijeru, posebno je atraktivan u poslednje vreme, jer ljudi sve više teže ka konekciji sa prirodom.

Postoji mnogo načina na koje drvo možete iskoristiti za kreiranje akcentnog zida. To možete učiniti uz pomoć panela, letvica, dasaka, pa čak i drvenih kvadratića i okruglih varijanti komada nastalih od panjeva. Svaki od ovih načina prostoru koji ste odabrali podariće jedinstven utisak. Ukoliko se vašim životnim prostorom provlači moderan, minimalistički ili savremen stil drvene letvice su kao stvorene za to da ga učine elegantnijim i privlačnijim. Drvene ploče i rustične daske odgovaraju prostorima kojima vlada vintage, rustičan ili farmhouse stil.

Takođe sve drvene varijante predstavljene na zidu možete ostaviti u njihovom izvornom stanju, ili ih prefarbati u neku svetlu ili tamnu boju, u skladu sa onim što najviše odgovara vašem enterijeru. Zaista je zadivljujuće koliko jednostavan materijal poput drveta može da bude toliko svestran kada se koristi za naglašavanje zida. Drvo zidu daje teksturu, bilo da želite rustičniju, elegantniju ili dramatičniju varijantu.

Akcentni zidovi od drveta su idealni za spavaće sobe, iza bračnog kreveta, kao pozadina kućne kancelarije, ali i kao savršena inspiracija za dobru priču u dnevnoj sobi oko kamina. Drvo svojim prisustvom oplemenjuje prostor i čini ga vidno bogatijim i odvažnijim.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme