Bezvremenske boje za dekor dnevne sobe sa kojima nema greške

U većini domova dnevna soba ostavlja najveći utisak na sve koji u nju ulaze. Ova prostorija prikazuje stil koji preferirate i daje ton drugim sobama u kući. To postaje još značajnije u modernom dnevnom boravku otvorenog plana, gde su trpezarija i kuhinja prirodni produžetak dnevne sobe. Tradicionalni zidovi u ovakvim slučajevima ustupaju mesto velikoj zoni bez pregrada, pri čemu se drugi akcenti i karakteristike koriste za vizuelno razgraničenje prostora. U ovakvoj priči izbor boje igra važnu ulogu prilikom dekora. Danas vam predstavljamo bezvremenske boje sa kojima ne možete pogrešiti.

PREDIVNA PRILAGODLJIVA PLAVA BOJA

Teško je ne prepustiti se predivnoj plavoj boji i njenom uticaju na sve oko nas. Čini se da nas je priroda bezuslovno "programirala" da se zaljubimo u sve što je u plavoj boji. Samim tim sa ovom bojom ne možete napraviti pogrešan potez kada je dekor vašeg dnevnog boravka u pitanju. Ona nam dolazi u širokom spektru nijansi, do kojih je zaista teško odabrati najlepšu. Plavi ton možete upariti sa drugim hladnim nijansama i stvoriti vrlo prijatnu atmosferu u prostoru.

BELA BOJA SA DRVENOM ŠARMOM

Ako ste nekim slučajem propustili da prepoznate šarm belog tona u kombinaciji sa drvetom u toku poslednjih nekoliko godina, sada je pravo vreme da ga prigrlite. Bela boja u dnevnom boravku je jednostavan i logičan izbor, jer otvara prostor i daje vam mogućnosti stilizovanja po želji. Uz dekor u vidu drvenih elemenata, moguće je stvoriti prijatan prostor za svakodnevni boravak.

ZELENA BOJA KOJA DODAJE VEDRINU PROSTORU

Zelena boja nije oduvek bila popularna u dnevnom boravku. Razlog tome je zapravo izbor nijanse koja ne prija ljudskom oku i koja može da bude opterećujuća. Ako je korišćena previše, ona zna da proguta prostor, dok sa druge strane premalo zelenog tona postaje neprimetno u njemu. Tajna je zapravo u pronalaženju savršene doze zelene boje u prostoriji. Maslinasto zelena kao i sve pastelne nijanse ove boje stvaraju u dnevnom boravku savršenu pozadinu.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme