Baršunasta nežna breskva je zvanično postala boja 2024. godine

Pantone je proglasio Peach Fuzz, baršunastu nežnu breskvu, za boju godine 2024.

U pitanju je topla i prijatna nijansa, punog naziva PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, koja obogaćuje um, telo i dušu svojim sveobuhvatnim duhom. U trenucima previranja u mnogim aspektima naših života, naglašava se potreba za negovanjem, empatijom i saosećanjem, koja postaje sve važnija od maštanja o mirnijoj budućnosti. Suptilno senzualna, Peach Fuzz donosi osećaj nežnosti i prenosi poruku brige, deljenja, zajednice i saradnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

„Ugodna nijansa breskve, smeštena između ružičaste i narandžaste, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz donosi pripadnost, inspiriše ponovno kalibraciju i priliku za negovanje. Pruža nam prostor da budemo saosećajni, da osećamo svet svim svojim čulima i da cvetamo, bilo da smo u društvu drugih ili uživamo u trenutku sami“, ističe Leatris Eiseman, izvršni direktor Pantone Color instituta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Osetljiva, ali slatka i prozračna, Peach Fuzz evocira novu modernost. Svojom suptilnom lakoćom, ova nijansa breskve odražava poetičnost i romantiku, spajajući čiste tonove breskve s vintage vibracijom, prenoseći tako prošlost na savremeni način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Inače, uvođenje PANTONE 13-1023 Peach Fuzz obeležava i 25. godišnjicu Pantone programa za boju godine. Prvi put predstavljena 1999. godine s bojom Cerulean Blue, Pantone boja godine postala je globalna ikona koja odražava duh vremena. Ovogodišnji izbor ukazuje na povećan fokus na zajednicu i preispitivanje načina života, naglašavajući udobnost blizine voljenih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

„U duhu PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, osvrćemo se na poslednjih 25 godina Pantone programa Boja godine, zahvalni što smo obezbedili put gde dizajneri i entuzijasti u boji širom sveta mogu da se uključe u razgovor o boji, biti inspirisani bojama i pokazati svoju kreativnost u svojim zajednicama“, dodaje Lori Presman, potpredsednica Instituta za boje Pantone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Ova boja donosi toplinu zagrljaja i poruku saosećanja, ističući udoban senzibilitet koji zbližava ljude i obogaćuje dušu. Očekujemo s nestrpljenjem još mnogo godina kreativnosti i inspiracije koje će Pantone boje doneti.

Povezane teme

13.02.2024 Dekor

Otkrijte čaroliju dekoracije doma uz pomoć elegantnih jastučića

Dekorativni jastučići nisu samo mekane podloge za odmor, već i umetnički izraz koji može transformisati prostor i dočarati jedinstvenu priču svakog enterijera.

10.02.2024 Dekor

8 najčešćih grešaka u dekoraciji dnevne sobe

Naši stručni saveti vam pomažu da stvorite funkcionalan i estetski privlačan prostor, a naglasak je na pravilnom rasporedu nameštaja, odabiru boja i tekstura, kao i pravilnom balan...

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

04.02.2024 Dekor

Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...

14.01.2024 Dekor

10 elegantnih boja koje se savršeno slažu sa plavom

Postoje mnoge nijanse plave koje su popularne, uključujući tamnoplavu, bebi plavu, nebesko plavu, tirkiznu i kraljevsko plavu. Nijansa koja najbolje funkcioniše zavisiće od osvetlj...