9 stvari u vašem domu koje mogu imati lošu energiju

Pri dekorisanju enterijera, trebalo bi da znate da neke stvari mogu pozitivno ili negativno uticati na energiju doma, a ta energija može uticati na vaše raspoloženje.

Da biste izbegli neke neprijatne situacije, postoji nekoliko predmeta i stvari koje bi trebalo da prestanete da koristite.

Neki predmeti vam zasigurno mogu izazvati negativne emocije, a razlog za to može biti njihov oblik, materijal, boja i slično. Oni mogu da vam proizvedu osećaj razdražljivosti, tuge i umora, a takođe utiču i na kvalitet sna.

Evo nekoliko stvari kojih bi trebalo što pre da se rešite!

Suvo cveće

Cveće ima odličnu energiju, ali samo u slučaju ako je živo. Osušeno cveće i svaka mrtva biljka, će nesumnjivo doneti lošu energiju, a mogu uticati i na vaše zdravlje.

Oštri predmeti i oružje

Mačevi, noževi i slični predmeti smatraju se negativnim aksesoarima. I njihov oblik i svrha imaju negativne konotacije, zato ih sklonite iz svog doma.

Tamni prekirvači

Tamno ćebe ili neki drugi prekrivač može doneti dosta apatije i depresije. Za dekor vašeg kreveta se preporučuje da se držite svetlih i neutralnih boja.

Televizor u spavaćoj sobi

Spavaća soba je mesto gde treba da se odmorite i napunite baterije. Zato televizor, ili neki drugi električni uređaj ne treba da se nađe u njoj, jer će isti štetiti vašoj energiji.

Slike nasilnih i tužnih ilustracija

Slike su bitan deo dekoracije, zato ih morate mudro odabrati. Neka njihova tematika bude vedra i srećna, dok neke grotsne i neprijate ostavite za posetu galerije i muzeja.

Ogledala

Svima nam je potrebno ogledalo u kući, međutim, postoje neka mesta na koja ih nikako ne smete staviti. Recimo, naspram ulaznih vrata, ili u spavaćoj sobi. Po feng šuiju mogu izazvati nesanicu ili noćne more. OVDE saznajte gde i kako postaviti ogledala za dobar feng šui.

Prljavi sudovi

Prljavi sudovi, i neuredna kuhinja uopšte promovišu negativnu energiju u kući. Zato obavezno održavajte kuhinju čistom!

Zidni sat bez baterija

Ako je vaš zidni sat prestao da radi, zamenite mu baterije, ili zamenite sat. U suprotnom ćete i vi stagnirati poput njega.

Slomljeni predmeti

Vaši kućni aparati, sijalice, vaze, šolje i slično, ne smeju biti polomljeni.

Još jedan savet za kraj, ako volite kaktuse, nemojte ih držati u kući. To nije ni malo dobra biljka po vašu energiju, neka njegovo trnje ukrašava terasu.

S.B.

Photo: Decoholic.com/Pinterest

Povezane teme