5 najboljih načina za dekoraciju dnevnog boravka crnom bojom

Napravite hrabar izgled dnevnog boravka sa crnom bojom, nameštajem i dekorom...

Kao srce doma, dizajn vaše dnevne sobe treba da odražava vaš lični stil i da daje izjavu. Bez obzira na željeni stil dizajna, dodavanje crne boje je siguran način da svoju dnevnu sobu pretvorite u žarišnu tačku doma. Uprkos mitu da tamne boje vizuelno smanjuju veličinu prostora, crni akcenti mogu vizuelno da prošire prostoriju i izazovu eleganciju, jer baš kao i kada je u pitanju odeća - crna je klasična neutralna koja nikada neće izaći iz mode.

Crna boja može biti vrlo elegantna i moderna opcija za dnevni boravak, ali treba voditi računa o nekoliko stvari kako bi se postigao željeni efekt. Prvo, važno je osigurati dovoljno svetla u prostoriji. Crna boja može vizuelno smanjiti prostoriju i učiniti je tmurnom ako nema dovoljno prirodnog svetla ili rasvetnih tela. Stoga je važno osigurati dovoljno prozora i dodatnih svetiljki kako bi se prostorija održavala svetlom i ugodnom.

Drugo, crna boja može biti dominantna u prostoru, stoga bi bilo dobro kombinovati je sa drugim bojama kako bi se postigla uravnoteženost. Neutralne boje poput bele, sive ili bež mogu biti dobar izbor za jastuke, tepihe ili zidove kako bi se smanjila vizuelna težina crne boje u prostoru.

Takođe, tekstura i materijal nameštaja mogu biti važni za postizanje uravnoteženog izgleda. Kombinacija mekih tkanina poput vune ili pamuka s tvrdim materijalima poput drveta može stvoriti zanimljivu dinamiku u prostoru.

Konačno, odabirom crne boje u dnevnom boravku, važno je biti siguran da se to uklapa u ukupni stil i estetiku doma. Crna boja je moderna i sofisticirana, ali može biti previše dramatična za neke ljude. Stoga bi trebalo pažljivo razmisliti o tome kako će se crna boja uklopiti u ukupni izgled prostora i odabrati je samo ako se uklapa u željeni stil.

Ako želite da uključite tamnije nijanse u svoj dnevni boravak, ali niste sigurni odakle da počnete, ove ideje za crnu dnevnu sobu će vas inspirisati da napravite prvi korak.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

04.07.2024 Dekor

Roze akcenti u enterijeru

Prilikom ubacivanja roze akcenata u dizajn enterijera, postoje brojni rizici. Dovoljno je da se malo pretera, i dekor će se pretvoriti u predimenzioniranog dvojnika kuće za Barbike...

01.07.2024 Dekor

Najbolje boje za zavese

Pre nego što izaberete boju za vaše zavese, morate imati na umu nekoliko krucijalnih elemenata koji vam mogu pomoći da odlučite koja od njih najbolje pristaje vašoj sobi. Jedna od...

28.06.2024 Dekor

Savršeni tepisi za spavaće sobe

Pravi tepih može transformisati prostor, dodajući mu teksturu, boju i prijatnost. Bilo da preferirate minimalistički dizajn ili bogate, složene šare, izbor tepiha može značajno uti...

25.06.2024 Dekor

Lak način uvođenja zelene boje u spavaću sobu

Ova esencijalna boja nam donosi pregršt svojih nijansi na dlanu, dajući vam pri tom neverovatno mnogo mogućnosti i slobode da uredite svoj dom.

22.06.2024 Dekor

Luksuzna neutralnost: dekorisanje doma u bojama peska

Neki kažu da su boje peska “nova siva”, neki ih nazivaju “novim neutralnim”, no u svakom slučaju sigurni smo da ne postoji nijedna bolja nijansa za postizanje luksuznog izgleda ent...

19.06.2024 Dekor

Dobre, ali za izbegavanje: ove boje ne koristite u svojoj spavaćoj sobi

Stručnjaci za dekoraciju savetuju da ove boje zaobiđete u svojoj spavaćoj sobi. Ljudsko oko vidi milion različitih boja, ali je potrebno samo nekoliko nijansi da se naš um okrene u...

16.06.2024 Dekor

Dekor u vidu blistavih marokanskih pločica za vaš dom

Ako ste u potrazi za stilskom izrazom koji će enterijer vašeg doma ulepšati i učiniti dopadljivijim, pločice sa marokanskim dezenom su kao stvorene za to.

13.06.2024 Dekor

Umetničke slike kao dekor

Umetničke slike manje ili više poznatih autora, muzejski poster ili replika na zidu, ispuniće prostor vašeg doma stilom, učiniti ga vizuelno zanimljivim, a posmatraču omogućiti nep...

10.06.2024 Dekor

Izbegnite ovih 5 grešaka prilikom dekorisanja spavaće sobe

Naučite kako izbeći najčešće greške prilikom dekorisanja spavaće sobe i stvorite prostor koji je u isto vreme udoban, funkcionalan i estetski privlačan.

07.06.2024 Dekor

5 kreativnih načina za korišćenje vaza u kućnom dekoru

Uz malo kreativnosti, vaze mogu transformisati obične sobe u izvanredne prostore.

04.06.2024 Dekor

Savršene zidne tapete u kupatilima

Zidne tapete u kupatilu se vraćaju u velikom stilu, a zahvaljujući novim trendovima izgledaju drastično drugačije od svih stilova vezanih za prošlost.