Zavirite u prostranu porodičnu kuću sa fantastičnim pogledom na jezero

Bujna priroda, prelepo jezero, grad odmah iza ugla – sve su to prednosti života na ovom prostranom nemačkom imanju...

A prednost svakako predstavlja i ovaj fantastičan porodični dom koji u potpunosti poštuje okolnu prirodu integrišući je gotovo neprimetno u svoju arhitekturu. Kada ovo kažemo, mislimo prvenstveno na vekovno drveće koje je ostalo netaknuto, pa se tako slobodno može reći kako se fasada ove jednospratne kuće savršeno stopila sa gustim krošnjama u svojoj blizini.

Iako kuća stoji na čak 40 dijagonalnih stubova koji je podižu tri metra iznad nivoa zemlje, ipak je priroda ta koja je na prvom mestu poslužila kao idejni stub nacrta ovog projekta. Kako i sam arhitekta kaže, voda ga je u potpunosti opčinila i to toliko da je neumorno radio na tome da unutrašnjost i spoljašnjost doma približi jezeru. Zahvaljujući njegovom angažovanju, sada se čitava porodica može pohvaliti kako doručkuje gotovo “plutajući” po jezeru, ali i uživa u fantastičnom pogledu na predivnu vodenu površinu koji joj je omogućila velika staklena ograda.

Kuća je projektovana tako da se sa lakoćom može podeliti u tri celine. Primera radi, velikoj terasi omogućen je pristup iz čak tri susedne dnevne sobe, a ogromne klizne ploče od hrastovog drveta pružaju panoramski pogled na vodu.

S druge strane, srce kuće lako može predstavljati i velika kuhinja odnosno trpezarija sa kaminom, prostorom za sedenje i ogromnim trpezarijskim stolom od maslinovog drveta. Ovde se porodica sa šestoro dece rado okuplja kako bi uživala u obrocima ali i u fantastičnom pogledu na okolnu prirodu.

Izvor: architizer

Povezane teme