Ruralni izgled moderne kuće koja osvaja jednostavnim ali oštrim detaljima

Smešteno u oblasti izuzetne prirodne lepote, ovo delimično podzemno privatno imanje osvaja svojom jednostavnošću i zanimljivim rasporedom prostorija.

U pitanju je porodična kuća smeštena u ruralnom okruženju koja uživa u livadama divljeg cveća i prelepom pogledu na veliki privatni ribnjak. Njena naizgled jednostavna forma koja se vidi sa ulaza pažljivo je dizajnirana kako bi ličila na štalu od cigle i betonskih stubova, usvajajući poljoprivredni jezik tog područja.

Pa ipak, sa one privatnije strane, životni prostori ove građevine odlično (da ne kažemo: namerno) su raspoređeni tako da uživaju u panoramskom pogledu na netaknutu prirodu. Ono što ovu kuću izdvaja od gomile drugih sličnih građevinskih projekata jesu dugačka klizna vrata koja se prostiru gotovo celom površinom jednog dela kuće, kao i izbačena spavaća soba koja pruža najimpresivniji pogled na prirodni pejzaž.

Kao što smo već pomenuli, jednostavna nadzemna forma štale je verna poljoprivrednoj estetici područja i izgrađena je sa izdržljivom čeličnom oblogom dizajniranom da postepeno rđa. Kuća će, u godinama koje slede svoju fasadu pretvoriti u narandžasto-braon boju i na taj način se savršeno uklopiti u postojeće okruženje.

Ova konstrukcija se nalazi na polupodzemnom betonskom postolju koji formira ulazni nivo prizemlja, sa ravnim krovom zasađenim divljim cvećem koji se nastavlja i povezuje sa okolnom livadom. Obimna šema uređenja, lokalne sadnje voćnjaka, livada divljeg cveća – sve su ovo stavke koje su ušle u detaljan proces planiranja koji je izrodio savršenu porodičnu kuću sa jednostavnim ali oštrim detaljima.

photo: IDarchitecture

Povezane teme