Planinska kuća inspirisana pomorskom arhitekturom nudi luksuzni smeštaj na neobičnoj lokaciji

Više slika

Više slika

Planinska kuća A-oblika na inovativan način spaja tradicionalno sa modernim...

Kanadski region Šarlevoa ima dugu istoriju kao turistička destinacija i nudi neke od najupečatljivijih predela u ovoj oblasti. Tokom proteklih petnaest godina, postao je atraktivna destinacija, posebno zahvaljujući otvaranju novog skijališta. Ovaj region nudi raznolik izbor turističkog smeštaja za posetioce koji traže živopisna okruženja.

Jedna od novih turističkih atrakcija u ovom regionu je kuća u obliku slova "A" koja je brzo privukla svoje prve goste. Smeštena na strmim padinama s pogledom na reku Sveti Lorens, udaljena je samo 20 minuta vožnje od skijališta Le Massif.

Inspirisan Međunarodnim kodom signala koji se tradicionalno koristi u nautičkoj komunikaciji, arhitektonski tim je stvorio jedinstven dizajn kuće. Alfa signal je poslužio kao osnova za geometriju zgrade, dok su suptilni elementi pomorske arhitekture integrisani u celu strukturu. Krov kuće ima oblik trougla koji podseća na jedra broda, a velika drvena terasa pruža pogled na reku, asocirajući na palubu broda. Drvene obloge na zidovima i plafonu dodatno ističu temu pomorskog dizajna.

Glavni ulaz u kuću se nalazi ispod nagiba krova u obliku slova "A". Unutrašnji prostor je dugačka galerija koja pruža spektakularan panoramski pogled od 180 stepeni na reku Sveti Lorens. Kuća je osmišljena za smeštaj do 12 osoba i opremljena je kuhinjom, prostorom za sedenje i trpezarijom na otvorenom, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Stepenice sa ulaznih vrata vode do donjeg nivoa, koji je delimično ukopan. Na ovom nivou se nalaze tri spavaće sobe i otvorena spavaonica za decu koja pruža dovoljno mesta za spavanje. Tu je i centralna igraonica koja vodi do zaštićenog spa centra ispod palube.

Dnevna soba i trpezarija imaju dvostruku visinu i obložene su ruskim pločama od šperploče, koje se takođe koriste za ugradni nameštaj. Kontrast između svetlih ploča od breze i tamnih metalnih krovova i spoljašnjih obloga zidova stvara interesantan vizuelni efekat.

Ova neobićna kuća je brzo privukla veliku pažnju i pohvale zbog inovativnog pristupa turističkom smeštaju i sposobnosti da se tradicionalni koncepti prilagode modernom dizajnu.

Povezane teme

21.02.2024 Arhitektura

Kuća inspirisana štalom promoviše fluidan prelaz između unutrašnjih i spoljnih prostora

Kuća pruža oazu mira, sjedinjujući besprekorno život unutar zidova sa spoljnim prostorom, donoseći inovativan dizajn koji odgovara potrebama svojih stanara.

19.02.2024 Arhitektura

Ova neverovatna montažna kućica nudi sve za normalan život i spremna je za pokret kad i vi!

Prednost stanovanja u malim kućama je upravo ta što omogućavaju da sve što imate ponesete sa sobom i smestite u taj ograničeni prostor. Poslednjih godina svedoci smo ekspanzije raz...

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.