Otkrijte skrivene čari rustičnog minimalizma

Zavirite u fenomenalan maleni dom u blizini jezera, opremljen u rustično-minimalističkom stilu...

Rustičan minimalizam – upamtite dobro ovaj pojam jer je upravo zahvaljujući njemu stvoren jedan udoban i luksuzan zimski kutak u Severnoj Karolini. Iako reč “luksuz” baš i ne ide ruku pod ruku sa minimalizmom, ova mala kuća nam pokazuje da je tako nešto itekako moguće. Stvaranje bajkovitog enterijera omogućeno je upotrebom minimalističkih detalja sa rustičnim šarmom, a mnoštvo izrezbarenih greda i ručno rađenih predmeta svedoči upravo o tome.

Pored svih ovih rustičnih “sitnica”, unutrašnjost ove kućice karakteriše i veliki set dvokrilnih vrata koji pruža fantastičan pogled na bujno letnje zelenilo ili snegom prekriveno dvorište tokom zime. Dvokrilna francuska vrata posetioca dovode pravo u dnevni boravak koji se stapa sa kuhinjom, dok se u nastavku doma nalazi spavaća soba. I to je otprilike to.

Kada je reč o opremanju kućice, primetno je korišćenje drveta (hrasta i bora) ali i prilično neutralna paleta boja koja u potpunosti odgovara onom minimalizmu sa početka priče. Malena ugaona kuhinja kao dodatak dnevnom boravku koji je za sebe odabrao samo udobne i nenapadne komade nameštaja – idealno sarađuju kako bi stanarima obezbedili maksimalnu funkcionalnost i udobnost.

Spoljašnjost ovog ljupkog doma izgleda kao skrovište nekakvog šumskog stvorenja sa šindrom od kedrovine i oblogom od kore topole koja upotpunjuje fasade i krov kućice. Impresivni prozori od poda do plafona obojeni u sivo mudro su iskorišćeni kako bi povezali promenljive spoljašnje fasade, a dodatno su obloženi energetski efikasnim aluminijumom kako bi osigurali toplinu tokom zimskih, odnosno hladovinu tokom letnjih meseci.

Izvor: yankodesign

Povezane teme