Mikro-stan na točkovima ima mesta čak i za mini-teretanu

Volimo minijaturne prostore, posebno kada dolaze u ovako egzotičnom izdanju...

Pravo malo savršenstvo na točkovima, kuća taman koliko i teretana ali i joga centar. Spolja gledano, dom je umotan u crni metal, ima visoke prozore, postavljen je na sred livade i deluje prilično robusno i izdržljivo. Iznutra, to je prava drvena oaza koja je skockana po meri bračnog para koji više iznad svega ceni slobodu lokacije, kretanje i mogućnost uživanja na otvorenom.

Žarišna tačka ovog malenog doma je kancelarijski prostor otvorenog plana smešten između dnevnog boravka (koji je istovremeno i joga studio) i kuhinje. Ovo područje sadrži skrivene fioke za skladištenje ispod betonske radne površine i bele ormare koji stvaraju laganu i svetlu estetiku u kuhinji. Mudro odabran nameštaj poput sofe na drvenoj podlozi sa ugradnim fiokama za odlaganje, doprineo je stvaranju topline i komfora u enterijeru.

Stepenice sa naizmeničnim usponima i (opet ugradnim fiokama za skladištenje!) vode do lepo osvetljene spavaće sobe u potkrovlju. Ovaj mirniji deo kućice čini veliki bračni krevet i manja polica koja je savršeno uklopljena u jedan ugao spavaće sobe. Uzglavlje kreveta sa integrisanim LED osvetljenjem idealno je za čitanje u krevetu noću, dok prozori sa obe strane kreveta obezbeđuju unakrsnu ventilaciju.

U zadnjem delu kuće, odmah pored kupatila nalazi se prostor koji domaćini nazivaju mikro teretanom, gde je smešten sobni bicikl za vežbanje. U pitanju je kompaktan prostor obeležen prozorima u stilu tende i plafonom od oraha od kaseta. Visoki plafon omogućava udobnu vožnju, dok prozori čine da se osećate kao da se vozite napolju. Kupatilo nalik banji obloženo je zidnim pločicama od betona sa staklenim perlama koje olakšavaju težinu materijala.

S pravom se može reći kako je ova kućica savršen primer idealno raspoređenih elemenata – oni funkcionalni smešteni su niže, nadohvat ruke, dok se svi ostali raspoređuju vertikalno, do plafona. Ugradne fioke za skladištenje svega i svačega raspoređene su svuda po domu, pa se tako u svakom trenutku može dobiti još malo potrebnog prostora za svaku aktivnost.

Izvor: dwell

Povezane teme