Kundalini joga centar koji odiše mirom i spokojem: idealno mesto za jačanje veze između čoveka i prirode

Više slika

Više slika

Dozvolite nam da vas povedemo na uzbudljivo putovanje u prekrasan paviljon za jogu koji odiše izuzetnom harmonijom i opuštajućim ambijentom.

Ovaj neverovatan objekat, veći od svih drugih zgrada u okolini, u potpunosti je posvećen praksi joge. Konstrukcija se sastoji iz dva dela: gornjeg dela koji predstavlja prostoriju za vežbanje joge i donjeg dela koji uključuje ulaz, predvorje, čajnu kuhinju i garderobu sa toaletom i tušem. U drugom malom pridruženom objektu nalaze se sauna i salon za masažu, kao i smeštaj u međuspratu. Takođe, između ova dva objekta nalazi se tuš na otvorenom koji doprinosi još većoj celokupnoj atmosferi i doživljaju.

Kundalini joga centar u Poljskoj je idealno mesto za povezivanje sa prirodomphoto: mili mlodzi ludzie

Arhitektura Kundalini joga centra u Przezmierovu predstavlja savršen spoj odnosa prema sadnji parcele, karakteristične kuće u komšiluku i kružne ekonomije. Kada se pogleda osnova zgrade, primećuje se da ima zanemarljiv uticaj na korenov sistem drveća zahvaljujući upotrebi šrafova za zemlju.

Nepravilan, fragmentovan oblik omogućio je minimiziranje reznica i pada ka kući kako ne bi pojačao senčenje njenih enterijera. Ekspresivnost strehe i padina kuće odjekuje u kompoziciji krovova Centra. Ovakva formalna rešenja čine da čvrsta kompozicija izgleda potpuno drugačije sa svake strane gledano spolja.

Kada uđete u Centar, dočekaće vas samo zelenilo bašte koja je privatna zona lokaliteta i van vidokruga gostiju Centra. Poseban slučaj takvog uokvirivanja je krovni prozor u manjoj zgradi, sa pogledom na borove stabla koja se spajaju iznad. Oba objekta imaju krovne prozore koji, pored stvaranja raspoloženja, omogućavaju efikasno provetravanje.

Unutrašnjost Kundalini Joga centra u Poljskoj odiše mirom i spokojemphoto: mili mlodzi ludzie

Morate biti svesni da je ovaj neverovatan Centar izgrađen sa posebnom pažnjom prema prirodi i ekologiji. PIR ploče koje se koriste kao toplotna izolacija zgrade i fasadne ploče su ostaci od proizvodnje dasaka za pod, koje su pečene na licu mesta, i na taj način su izbegle sudbinu industrijskog otpada. Čak i fragment debla jedinog posečenog bora služi kao spoljno sedište za goste Centra.

Zahvaljujući svim ovim pametnim dizajnerskim rešenjima MML studija, ovaj mali ali neverovatno funkcionalan i udoban joga - paviljon deluje kao savršeno mesto za pronalaženje mira i spokoja u zagrljaju prirode.

Ulaz u Kundalini joga paviljon od dizajnerskog studija MML iz Poljskephoto: mili mlodzi ludzie

Povezane teme

10.05.2024 Arhitektura

Istražujemo večni šarm istorijskih domova

Od velikih imanja do skromnih kućica, ova arhitektonska čuda zadržavaju suštinu svojih perioda, utelovljujući jedinstvenu kombinaciju stilova, materijala i uticaja.

08.05.2024 Arhitektura

Kuća van mreže inspirisana avionom iz drugog svetskog rata

Zahvaljujući svojoj zakrivljenoj spoljašnjosti i modularnom dizajnu, ova kuća oživljava duh Drugog svetskog rata uz dodir savremenosti. Uplovite u svet udobnosti i funkcionalnosti,...

06.05.2024 Arhitektura

5 razloga da ponovo razmislite o kupovini kontejner kuće

Iako je privlačnost transformacije robusne čelične kutije u šik minimalističko prebivalište neosporna, nekoliko praktičnih stavki u vezi sa njima se često zanemaruje. Ovi domovi, n...

04.05.2024 Arhitektura

Boeing 737 je zapravo luksuzna vila smeštena na litici Balija

Ova čarobna kuća, poznata kao Private Jet Villa, izgrađena je iz trupa aviona Boeing 737, diskretno postavljena na ivici prelepe litice na Baliju

02.05.2024 Arhitektura

Predivne moderne brvnare inspirisane lepotom okolne prirode

Ove savremene interpretacije klasičnih brvnara spajaju tradicionalnu toplinu drveta sa modernim dizajnom i tehnologijom, stvarajući prostor koji je istovremeno udoban i luksuzan.

30.04.2024 Arhitektura

Savremena elegancija u prirodi: otkrijte čari moderne seoske kuće

Ove kuće predstavljaju savršenu simbiozu između rustičnog ambijenta sela i elegantnog dizajna, pružajući svojim stanovnicima mirnu oazu daleko od gradske gužve.

28.04.2024 Arhitektura

Revolucionarni društveni centar u srcu pustinje

Društveni centar, sa svojim organskim oblicima i apstraktnim dizajnom, predstavlja izuzetan spoj estetike i funkcionalnosti.

26.04.2024 Arhitektura

Inovacije u dizajnu mikro kuća: redefinisanje prostora i održivosti

Mikro kuće, nekada smatrane za trend koji je rezervisan za specifičnu grupu ljudi, sada su postale simbol inovacija u arhitekturi i održivom načinu života.

24.04.2024 Arhitektura

Zavirite u moderan dom inspirisan arhitekturom prošlog veka

Zahvaljujući pažljivim intervencijama i promišljenom izboru materijala i oblika, tim dizajnera je transformisao prostor u dom koji je elegantan, funkcionalan i nadasve srdačan.

19.04.2024 Arhitektura

Ljupke brvnare stvaraju osećaj neverovatne povezanosti sa prirodom

Ove jedinstvene brvnare predstavljaju izvanredan primer spoja tradicionalne arhitekture i modernih (ali ipak - ne previše modernih!) pogodnosti.

17.04.2024 Arhitektura

Pažljiv odabir materijala ojačao vezu vikendice i okolne prirode

Koristeći blisku povezanost s jezerom koje mirno leži pored kuće, ovaj projekat obnove stare porodične vikendice stremio je ka savršenoj harmoniji između izgrađenog prostora i okol...