Moj čarobni štapić

Moj čarobni štapić

Ne znam kako druge dame započinju svoj dan, ali znam da ja svako jutro maštam o jednom čarobnom štapiću koji će rešiti sve moje probleme i obaveze koje me čekaju...

 

Nakon svih jutarnjih priprema, pakovanja dece i brige oko kućnog ljubimca, imam taman toliko vremena da malo predahnem pre posla. Svoj ritual ispijanja prve kafe započinjem uz čitanje najnovijih vesti na omiljenom portalu. Sa naslovne strane me pomalo neprijatno zadirkuje naslov “Moderna žena danas obavlja manje kućnih poslova”, da sam se momentalno zapitala, u kojoj bajci živi autor ovog teksta? Posebno danas kada se od žene očekuje da bude uspešna, ne samo u svom poslu, već i u svim drugim oblastima. Biti majka i domaćica više nije dovoljno, jer moderno doba zahteva da budemo i dobar biznis strateg i organizator bez premca, a da uz to obavezno zadržimo optimizam i u svakom trenutku izgledamo najbolje što možemo... kakva ironija evolucije. Mada, moram priznati, uživam u svemu što sam do sad postigla i mislim da uspevam da držim sve pod kontrolom, i to vrlo uspešno!

Moj čarobni štapić

I dok sam se divila sebi i svom uspehu, prolećni sunčevi zraci su rešili da me razuvere. Sve što se tokom zime uspešno skrivalo po ćoškovima našeg doma, nekako je baš ovog jutra došlo do izražaja - paučina na plafonu i pod pun nekih čudnih mrvica, za koje sam sigurna da sinoć nisu bile tu! Da ne spominjem gomilu igračaka razbacanih svuda unaokolo, kao glavni dekor u našem enterijeru!

Pravo je vreme da se „moderna žena“ poput mene zapita, kako svi oni nasmejani roditelji postižu da brinu o svojoj porodici, kućnim ljubimcima i svakodnevnom poslu, uz uredan i sređen dom?

Kad malo bolje razmislim, poslednja stvar koju želim jeste da pravim kompromis sa svojom dnevnom rutinom.

Neke stvari jednostavno nemaju cenu – poput sunčanih dana koje sam tako dugo čekala, šetnje uz reku sa klincima, ili ukusne večere u omiljenom restoranu sa svojim suprugom. Ako tome dodam i rutinski šoping sa prijateljicama, izlaske, pozorište, kao i redovne večernje treninge koji mi pomažu da lakše zaspim – jasno je da mi ostaje jako malo vremena da se pozabavim svakodnevnim čišćenjem doma. Znate kako se kaže - ne možete istovremeno ulagati i u sebe i u svoju okolinu. Lista prioriteta uvek mora da postoji! Pored svih ovih stvari koje me čine ispunjenom i srećnom, poslednje na šta želim da mislim jesu dečje torbe razbacane po hodniku ili kućni ljubimac koji suptilno ostavlja svoje dlake svuda po kući. Naročito što važim za pedantnu osobu, koja baš i ne voli taj „kreativni nered“.

Moj čarobni štapić
Moj čarobni štapić
Moj čarobni štapić

Zato sam po preporuci svoje najbolje prijateljice konačno pronašla perfektno instant rešenje i kupila ga! Čist i blistav dom mi se više ne čini nemogućom misijom, posebno od kada se kod nas uselio taj dugo priželjkivani „čarobni štapić“ - Philips 8000 Aqua Plus. Pravo pravcato čudo tehnike, dolazi sa osam nastavaka dizajniranih za svaki kutak doma i nastavak za automobil, a stigao je taman na vreme, da nam pomogne u misiji prolećnog pripremanja. Mali, kompaktan i potpuno prilagodljiv potrebama svake domaćice, ali i domaćina!

Ovaj najnoviji Philipsov bežični štapni usisivač, sa naglaskom na „bežični“ - jer se više moji ukućani i ja ne saplićemo, ima jedinstveni nastavak za čišćenje različitih vrsta prljavštine u samo jednom potezu. 

To znači da je sposoban da uništi sve ono što mi ne možemo, od prašine do lepljivih mrlja, a da pritom ukloni i 99% bakterija koje nas okružuju. Naše je samo da ga pokrenemo i da mu asistiramo, a sve ostalo faktički obavlja sam! Fleksibilan je, jednostavan za rukovanje, i može sa lakoćom pristupiti svim teško dostupnim delovima sobe kako bi se postarao da je i tamo sve pod kontrolom. Philips 8000 Aqua Plus je dizajniran da očisti nepristupačne površine ispod nameštaja poput sofa za sedenje i komoda, jer može da se spusti jako nisko. Ono što je meni bilo presudno za odabir upravo ovog usisivača jeste njegova mala turbo četka koju koristim za uklanjanje dlaka našeg ljubimca sa nameštaja i tepiha, kao i nastavci koji mogu da usisaju sve uske površine u domu. Naročito mi je prirastao srcu Aqua nastavak koji služi i za usisavanje i za brisanje podova u jednom potezu! 

Moj čarobni štapić

Posebno me raduje LED svetlo za osvetljavanje poda, što s jedne strane znači da više nećete imati izgovor za odustajanje od večernjeg čišćenja doma, ali ćete zato i u tim trenucima moći da uočite svu skrivenu prašinu. Čak i kada nestane struja, ovo čudo tehnike ima litijum jonsku bateriju koja omogućava i do 80 minuta čišćenja u standardom načinu rada, odnosno 28 minuta turbo rada – što je dovoljno da se usisa površina od 125m2. Na kraju, kada sve ove poslove junački odradimo, ja odlazim u svoju omiljenu fotelju, a moj novi najbolji prijatelj Philips 8000 Aqua Plus pravo na zid, kao divna skulptura kojoj se svi u kući divimo.

Moj čarobni štapić

Da, ovo definitivno zvuči kao savršeno rešenje, jer je uvek na dohvat ruke i ne zahteva posebno skladištenje. A najbolja stvar od svega je, što se i moj najbolji muž :) i deca otimaju oko našeg novog prijatelja, kojeg iz milošte zovemo Filip - ne zna se ko više želi da se igra čišćenja kuće. Kad razmislim, postajem veoma srećna i zadovoljna mama, a čini mi se i da se ponovo zaljubljujem u svog supruga! ;)

 

Ne znam kako drugi završavaju svoj dan, ali znam da je za mene svako novo veče uživanje u retrospektivi svega onoga što sam tog dana proživela, iskusila, osetila. Živeti punim plućima nije nikakva otrcana fraza, već cilj kojem treba stremiti u svakom trenutku. Posebno kada smo u stanju da iskoristimo sve inovativne tehničke mogućnosti koje su savremenom čoveku na raspolaganju. Uredan i lep dom nije utopija niti daleka budućnost koja je uvek jedan korak ispred nas – uz Philips 8000 Aqua Plus budućnost počinje danas, i to baš u vašoj čistoj dnevnoj sobi!

 

Autor teksta: Mina Srećo

Foto: @milosnesicstudio