5 saveta za izbor najboljeg baštenskog nameštaja

Učinite dvorište svojim novim omiljenim mestom za okupljanje uz naše savete za kupovinu nameštaja na otvorenom...

Odličan nameštaj za terasu donosi udobnost i funkcionalnost vašim otvorenim prostorima. Sa prostranim stolom i udobnim stolicama, čak i obično (čitajte: dosadno) dvorište može se preko noći pretvoriti u idealan prostor za odmor i druženje sa prijateljima. Koristite sledeće savete da izaberete najbolji nameštaj za dvorište za svoju baštu:

RAZMOTRITE SVOJE ŽELJE I POTREBE

Započnite razmišljanjem o tome kako biste želeli da vaš otvoreni prostor funkcioniše. Da li želite da služi kao otvorena trpezarija u toplim letnjim noćima? Ili tu možda planirate da organizujete svoju sledeću rođendansku zabavu? Možda zamišljate miran kutak za čitanje ušuškan u zelenilu? Napravite listu aktivnosti koje želite da radite u prostoru i koristite je kao vodič da odredite koja vrsta nameštaja za dvorište je neophodna.

ISPROBAJTE NAMEŠTAJ PRE KUPOVINE

Kada kupujete stolice i sofe za dvorište, obavezno sednite na njih pre nego što ih kupite. Nameštaj za dvorište će se verovatno redovno koristiti, posebno tokom toplijih meseci, tako da je neophodno da sedenje bude udobno. Manje je verovatno da ćete vi i vaši gosti uživati u svojoj terasi ako je opremljena neprivlačnim nameštajem. Za maksimalnu udobnost, potražite komade sa plišanim jastucima na sedištima i naslonima ili udoban metalni i drveni nameštaj sa pufnastim jastucima.

NAMEŠTAJ KOJI SE LAKO ODRŽAVA

Potražite nameštaj za dvorište koji se lako održava da biste smanjili potrebu za svakodnevnim čišćenjem. Većina komada od metala, tikovine, kedra i pletenog pruća za sve vremenske prilike izgledaće divno godinama. Takođe možete da dodate nameštaj za dvorište sa spoljnim jastucima i jastucima sa uklonjivim navlakama koje se lako mogu baciti u mašinu za pranje veša.

DVOSTRUKA NAMENA

Potražite nameštaj za dvorište dvostruke namene. Razmislite o prostoru za skladištenje - komadi koji služe za više namena mogu eliminisati potrebu za kupovinom dodatnog nameštaja i ostaviti više prostora za vaše omiljene aktivnosti na otvorenom. Na primer, jedna multifunkcionalna baštenska stolica može poslužiti kao dodatno mesto za sedenje za nezvane goste.

USKLADITE BOJE

Kada kupujete nameštaj za svoje dvorište, niste ograničeni na neutralne boje ili prirodne tonove drveta. Pleteni, drveni i metalni komadi sada dolaze u širokom spektru šarenih završnih obrada. Potražite nameštaj koji imitira boje koje možete pronaći u vašem pejzažu, a za najdugotrajniju boju rezervišite smelije nijanse za jastuke i akcentne delove.

Povezane teme