Slušalice koje mogu da vam čitaju misli? Da, one postoje, i zovu se MW75 Neuro!

Kompanija Master & Dynamic je poznata po tome što već godinama uspešno zadovoljava ukuse najizbirljivijih audiofila svojim najkvalitetnijim audio rešenjima...

No, kompanija sa sedištem u Njujorku sada odlazi korak dalje, u želji da svojim korisnicima priušti jedno sasvim novo iskustvo slušanja muzike. Naime, u saradnji sa Neurable, tehnološkom kompanijom fokusiranom na uvođenje neuronauke u svakodnevne uređaje, Master & Dynamic je kreirao slušalice koje su dovoljno pametne da znaju kada ste pod stresom ili morate da se fokusirate na neki zadatak.

Slobodno se može reći da ove slušalice, nazvane MW75 Neuro, ne služe samo za slušanje muzike, već i za optimizaciju vašeg mentalnog stanja za maksimalan fokus ili oslobađanje od stresa kako biste što kvalitetnije proveli svoj dan. U pitanju su bežične slušalice visoke tehnologije koje pružaju precizne statistike i grafikone za analizu, tako da možete planirati svoj dan kako biste maksimalno povećali produktivnost.

Ovo se, naravno, radi preko prateće aplikacije koja ističe najproduktivnije vremenske prilike u trenucima stresa. Sam po sebi, MW75 Neuro može da isključi obaveštenja, omogući režim "Ne uznemiravaj" i aktivira režim aktivnog poništavanja buke ako utvrdi da vaš mozak ima previše stresa da bi ga filtrirao u periodu fokusiranja na zadatke. Sva fensi tehnologija biće smeštena u slušalicama koje izgledaju skoro kao i sve druge luksuzne slušalice.

Kao što je jasno iz imena, ove napredne slušalice su zasnovane na poznatim MW75 slušalicama brenda koje imaju vrhunske audio performanse zahvaljujući 40 mm berilijumskim drajverima, ANC mogućnosti zahvaljujući 4 mikrofona koji menjaju ANC nivoe na osnovu zvukova okoline i 28h trajanja baterije sa uključenim ANC-om.

MW75 Master & Dynamic želi da uvede novu eru nosive tehnologije sa omogućenom BCI, a ovo je jasan znak da je tehnika - bar ona koja se tiče dizajna audio uređaja - upravo otišla korak dalje. Neuro varijanta će biti dostupna u četiri boje (oniks, srebrna, maslinasta i mornarska) za prve korisnike u prvom kvartalu 2024. po ceni od 649 dolara. 

 

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

29.02.2024 Tehnika

Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na n...