Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Granice između velikih ekrana u našim domovima postaju sve fluidnije...

Dok televizori i dalje dominiraju svojom veličinom, kompjuterski monitori na našim radnim stolovima polako ali sigurno dolaze do izražaja. Ono što je još značajnije jeste kako se funkcije ovih uređaja sve više preklapaju, posebno kada je reč o podršci za različite ulazne izvore, bilo ožičene ili bežične prirode.

Pametni televizori sada deluju gotovo kao gigantski kompjuterski monitori, pružajući mogućnost povezivanja sa desktopom, laptopom ili čak pametnim telefonima direktno iz dnevne sobe. LG-eva najnovija serija pametnih monitora preokreće očekivanja, implementirajući iste karakteristike, ali ovaj put - u korist korisnika računara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LG Tech Life (@lg_tech.life)

Ovi monitori omogućavaju korisnicima da se neprimetno prebacuju između produktivnih zadataka i opuštajućih trenutaka igre, bez potrebe za razdvajanjem tih svetova. Iako korisničke potrebe računara i televizora mogu biti različite, postoji niz zajedničkih želja. Kvalitet slike i bogatstvo sadržaja, bez obzira da li je u pitanju produktivnost ili zabava, često su na vrhu liste prioriteta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LG Tech Life (@lg_tech.life)

LG-jeva linija pametnih monitora MyView od 32 inča zadovoljava upravo ove zahteve, pružajući korisnicima mogućnost pristupa raznovrsnim uslugama striminga i aplikacijama direktno sa monitora, bez potrebe za dodatnim uređajima. Iako specifikacije monitora možda neće impresionirati hardverske entuzijaste (sa vremenom odziva od 5 ms i brzinom osvežavanja od 60 Hz), kreatori sadržaja će ceniti njegovu podršku za širok spektar boja i prilagodljiva postolja koja omogućavaju udobniji rad.

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacijama bez potrebe za računarom.

Iako cena ovih monitora možda i nije tako mala (oko 600 američkih dolara), ulaganje u jedan ovakav monitor pruža mogućnost za efikasniji rad i opuštanje. Ova transformacija računara u pametne monitore može značiti budućnost računarskog prostora, obećavajući korisnicima praktičnost i udobnost na potpuno novom nivou.

Povezane teme

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.

16.04.2024 Tehnika

Novi dizajn aparata za kafu koji očarava svojom jednostavnošću i estetikom

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umesto toga, pokušava da se opredeli za vizuelnu familijarnos...

11.04.2024 Tehnika

Pametni čajnik "čita" vaše raspoloženje kako bi vam napravio savršen napitak

Bez obzira da li želite jutarnju dozu kofeina, relaksaciju posle napornog dana ili samo malo opuštanja, ovaj pametni aparat za čaj će vam pripremiti savršen napitak koji odgovara v...

08.04.2024 Tehnika

Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim. Sve to donosi te...

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.