LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

Uključite Spotify ili YouTube, izaberite svoju omiljenu numeru i pritisnite "play" dok ubacujete svoj telefon u LEGO Vintage radio i ponovo stvorite osećaj da imate starinski radio koji pušta vaše omiljene pesme! Najbolji deo, Dimexart-ova konstrukcija dolazi sa funkcionalnim dugmićima koje možete da okrećete i pritiskate, baš kao što biste to učinili sa autentičnim starim dobrim radiom.

Dimexart, koji stoji iza ovog zanimljivog dizajna, kreirao je ljupki vintidž radio još 2021. godine, ali ga je tadašnji LEGO tim odbio. Dizajnera ovo nije nimalo pokolebalo, štaviše - odlučio je da uradi još bolju verziju. Ona sada ima poklopac na poleđini koji vam omogućava da ubacite bilo koji pametni telefon, koristeći zvučnike telefona i akustičnu komoru praznog LEGO radija da stvorite topao, blagi audio zvuk povezan sa uređajima iz prošlosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mexx (@dimexart)

 

U demo dizajnu, Dimexart čak koristi ekran telefona da imitira toplo pozadinsko osvetljenje koje se vidi na većini radio kontrolnih panela. S obzirom na to da su se ponekad koristili i noću, radio-uređaji su dolazili sa svetlima kako biste mogli da vidite na kojoj ste stanici. Moderna vintidž konstrukcija koristi svetlost sa ekrana vašeg pametnog telefona da stvori slično iskustvo.

Točkići sa leve i desne strane su funkcionalni i uzrokuju da se klizači unutra pomeraju levo ili desno kako bi ukazali na stanicu/frekvenciju ili jačinu zvuka. Na dnu se takođe nalaze točkići i dugmad, koji su funkcionalni u smislu da se sa njima može komunicirati – ali to je sve što oni rade. Međutim, to je zabavna interakcija i ponovo stvara pravu taktilnu radost starih dobrih radio aparata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mexx (@dimexart)

Radio dolazi sa estetikom inspirisanom drvetom i predivnom kontrolnom pločom na dnu koja će vas podsetiti na neke lepe i bezbrižnije prošle dane.

Povezane teme

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.

16.04.2024 Tehnika

Novi dizajn aparata za kafu koji očarava svojom jednostavnošću i estetikom

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umesto toga, pokušava da se opredeli za vizuelnu familijarnos...

11.04.2024 Tehnika

Pametni čajnik "čita" vaše raspoloženje kako bi vam napravio savršen napitak

Bez obzira da li želite jutarnju dozu kofeina, relaksaciju posle napornog dana ili samo malo opuštanja, ovaj pametni aparat za čaj će vam pripremiti savršen napitak koji odgovara v...

08.04.2024 Tehnika

Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim. Sve to donosi te...

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.