Kompanija LG predstavila prvi transparentni bežični OLED televizor

Kompanija LG predstavila je svoj najnoviji izum - prvi bežični transparentni OLED televizor na ovogodišnjem CES-u.

Inovacija, poznata kao LG SIGNATURE OLED T, predstavlja vrhunac tehnološkog dostignuća. Ovaj televizor kombinuje transparentni 4K OLED ekran sa LG-ovom bežičnom video i audio tehnologijom prenosa, pružajući korisnicima neviđenu slobodu u organizaciji životnog prostora. Novi α (Alpha) 11 AI procesor pokreće vrhunski kvalitet slike i performanse, čineći ovaj transparentni OLED tv pravim pobednikom s pet osvojenih nagrada za inovacije na CES 2024, uključujući nagradu za najbolju inovaciju.

LG SIGNATURE OLED T eliminiše potrebu za dominantnim crnim ekranom koji se ne uklapa u estetiku doma. Sa veličinom ekrana od 77 inča, ovaj televizor sa inovativnim transparentnim ekranom besprekorno se integriše u svako okruženje. Kada je isključen, postaje skoro neprimetan, prilagođavajući se okolini i rešavajući problem "velikog crnog ekrana". Osim toga, prozirni ekran stvara osećaj prostranosti, vizuelno povećavajući prostor.

LG predstavio prvi bežični transparentni televizor na svetuphoto: LG

Jedinstveni LG OLED T otvara vrata novim mogućnostima u postavljanju televizora u prostoriji i pruža potpuno nove korisničke doživljaje. Transparentni OLED ekran eliminiše tradicionalna ograničenja postavljanja televizora uz zid, omogućavajući korisnicima da postave OLED T usred sobe kao pregradu ili ga postave blizu prozora bez ometanja pogleda spolja.

Sa Zero Connect Box-om, koji koristi naprednu bežičnu tehnologiju za prenos 4K slike i zvuka na OLED T, korisnici mogu postaviti televizor bilo gde u prostoriji, nevezano za položaj električnih utičnica. Odsustvo vidljivih kablova pruža čisto okruženje gledanja.

Modularni dizajn LG OLED T omogućava različite opcije instalacije, uključujući postavljanje uz zid, na zid ili na samostalnom postolju. Kupci mogu dodatno prilagoditi televizor dodavanjem stojećih ili plutajućih polica sa jedne ili obe strane ekrana prema svojim ukusima.

LG SIGNATURE OLED T, prvi transparentni bežični televizor na svetuphoto: iStock

Transparentni OLED televizor omogućava vlasnicima da otkriju nove dimenzije zabave putem dvostrukog iskustva gledanja - transparentnog i neprozirnog. OLED T može služiti kao prozirno digitalno platno za prikazivanje umetničkih dela, video zapisa ili fotografija koristeći funkciju Always-On-Display (AOD). Sadržaj se čini kao da lebdi u vazduhu, stvarajući istovremeno ubedljiv i atmosferski vizuelni efekat. T-Bar funkcija omogućava prikazivanje korisnih informacija duž donjeg dela ekrana, poput vesti, vremenskih prognoza ili naslova pesama, dok ostatak ekrana ostaje providan.

Za optimalno gledanje OLED slike, korisnici jednostavno mogu prilagoditi kontrast ekrana jednim klikom na dugme. Ovo omogućava trenutno prebacivanje na poboljšani kvalitet slike LG OLED-a preko novog α (Alpha) 11 AI procesora sa 4 puta većim AI performansama. Sa 70% poboljšanja u grafičkim performansama i 30% bržom obradom u poređenju sa prethodnim modelima, OLED T nudi vrhunsku transparentnost i vibrantne boje sa samo jednim klikom.

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

29.02.2024 Tehnika

Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na n...