iFi GO Bar Kensei: revolucionarni ultra-prenosivi DAC za pametne telefone

Britanska kompanija iFi, predstavila je GO Bar Kensei, kompaktan ali moćan digitalno-analogni konvertor (DAC) koji se savršeno uparuje sa pametnim telefonima i drugim modernim uređajima koji nemaju priključke za slušalice.

Kao što su vinil ploče i filmske kamere doživele povratak, tako su i žičane analogne slušalice ponovo postale popularne poslednjih meseci. Drugim rečima, korisnici se odlučuju za jednostavnost i pouzdanost kabla.

Bluetooth, iako izuzetno funkcionalan, može biti nepraktičan zbog procesa uparivanja, smetnji signala i prekinutih veza. Žičano slušanje muzike omogućava korisnicima da dobiju najbolji mogući kvalitet zvuka, jer Bluetooth kompresuje zvuk u određenoj meri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iFi audio (@ifiaudio)

Sa sedištem u Sautportu, primorskom gradu severno od Liverpula, iFi proizvodi hi-fi audio opremu od 2012. godine. Kompanija tvrdi da je GO Bar Kensei „prvi ultraprenosivi DAC na svetu sa K2HD“, tehnologijom koju je razvio japanski brend elektronike JVCKENWOOD.

Ova tehnologija „oživljava“ digitalnu muziku, odnosno - kako sam proizvođač tvrdi - K2HD „vraća muziku u kvalitet originalnog mastera“, omogućavajući vlasnicima visokokvalitetnih slušalica da u potpunosti iskoriste njihove mogućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iFi audio (@ifiaudio)

GO Bar Kensei je izrađen od japanskog nerđajućeg čelika i dolazi u luksuznoj drvenoj kutiji. Ima dvostruke audio izlaze, 4,4 mm i 3,5 mm, i jedan ulaz za napajanje za punjenje preko USB-C.

Interfejs uređaja je jednostavan, sa samo tri dugmeta: dva za kontrolu jačine zvuka i jedno za napajanje/režim. GO Bar Kensei podržava formate kao što su DSD256, PCM 384kHz i MQA dekoder. Uređaj poseduje četiri digitalna filtera („Bit-Perfect“, „GTO“, „Standard“ i „Minimum Phase“), kao i dva analogna režima obrade zvuka („KSBass+“ za precizniji bas i „KSSpace“ za šire zvučno polje).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iFi audio (@ifiaudio)

iFi-jev GO Bar Kensei jedostupan preko zvaničnog veb sajta i kod odabranih prodavaca po ceni od 449 eura.

Povezane teme

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.

28.05.2024 Tehnika

Frižider na solarni pogon može da radi i do 40 sati bez struje

Holistički pristup dizajnu i distribuciji proizvoda čini EasyFreeze frižider na solarni pogon ne samo efikasnim već i ekonomski održivim.

25.05.2024 Tehnika

LG TONE Free T90S: bežične slušalice od čistog grafena za vrhunski zvuk

LG TONE Free T90S bežične slušalice od čistog grafena predstavljaju savršen izbor za ljubitelje vrhunskog zvuka u pokretu

19.05.2024 Tehnika

Revolucionarna mehanička tastatura tanja od vašeg mobilnog telefona!

Rušenjem barijera u dizajnu i funkcionalnosti, EDGE predstavlja najtanju mehaničku tastaturu na svetu, postavljajući novi standard za prenosivost bez žrtvovanja performansi.

16.05.2024 Tehnika

Nove Beats by Dre slušalice: elegantan zvuk u neutralnim i pastelnim bojama

Ove nove ponude personifikuju bežičnu praktičnost i sofisticirani dizajn, a dostupne su u raznim elegantnim neutralnim i pastelnim tonovima.

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.