Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Google je već decenijama koristio veštačku inteligenciju u svojim proizvodima kao što su Pretraga i Google Assistant, iako su ovi termini postali popularni tek nedavno...

Međutim, sada je odlučio da naglasi ovu tehnologiju, posebno u svojim Pixel uređajima. Pixel 8a je novi telefon koji nastoji da učini AI tehnologiju dostupnijom širem krugu korisnika.

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sada je mat kompozit. Takođe, dostupne su nove opcije boja, pa dizajn naginje ka živopisnijim nijansama kao što su aloe zelena i plava. Osim toga, ova dva modela su gotovo identična, što je obradovalo mnoge fanove Pixel uređaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Google (@google)

Pixel 8a koristi isti Tensor G3 procesor kao i Pixel 8, mada je moguće da je neznatno smanjen. Ipak, ima dovoljno snage da podrži sve Google-ove AI funkcije, poput Circle, Search, i Gemini pomoćnika, kao i poboljšanja u fotografiji. Ipak, neke funkcije će i dalje biti ekskluzivne u odnosu na Pixel 8.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Cogen (@theunlockr)

Jedna od najvećih razlika je u sistemima kamera. Glavna kamera od 64 megapiksela i ultraširoka od 13 megapiksela nemaju autofokus, i imaju nešto niže specifikacije u poređenju sa Pixel 8 modelom. To znači da će Pixel 8a više koristiti AI i algoritme kako bi nadomestio nedostatke hardvera kamere. Postoje i neke druge razlike, poput sporijeg vremena punjenja.

Uprkos ovim razlikama, Pixel 8a nudi gotovo isto iskustvo kao Pixel 8, ali po nižoj ceni. Sa cenom od 499 USD za 128 GB skladišnog prostora, i 549 USD za 256 GB, Pixel 8a pruža odličnu vrednost, pogotovo imajući u vidu da će dobijati Android ažuriranja tokom sedam godina.

Povezane teme

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.

28.05.2024 Tehnika

Frižider na solarni pogon može da radi i do 40 sati bez struje

Holistički pristup dizajnu i distribuciji proizvoda čini EasyFreeze frižider na solarni pogon ne samo efikasnim već i ekonomski održivim.

25.05.2024 Tehnika

LG TONE Free T90S: bežične slušalice od čistog grafena za vrhunski zvuk

LG TONE Free T90S bežične slušalice od čistog grafena predstavljaju savršen izbor za ljubitelje vrhunskog zvuka u pokretu

22.05.2024 Tehnika

iFi GO Bar Kensei: revolucionarni ultra-prenosivi DAC za pametne telefone

Britanska kompanija iFi, predstavila je GO Bar Kensei, kompaktan ali moćan digitalno-analogni konvertor (DAC) koji se savršeno uparuje sa pametnim telefonima i drugim modernim uređ...

19.05.2024 Tehnika

Revolucionarna mehanička tastatura tanja od vašeg mobilnog telefona!

Rušenjem barijera u dizajnu i funkcionalnosti, EDGE predstavlja najtanju mehaničku tastaturu na svetu, postavljajući novi standard za prenosivost bez žrtvovanja performansi.

16.05.2024 Tehnika

Nove Beats by Dre slušalice: elegantan zvuk u neutralnim i pastelnim bojama

Ove nove ponude personifikuju bežičnu praktičnost i sofisticirani dizajn, a dostupne su u raznim elegantnim neutralnim i pastelnim tonovima.

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.