ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

Laptopovi su neizostavni deo savremenog računarstva, pružajući praktičnu zamenu za klasične desktop računare zbog svoje sve veće sposobnosti i svestranosti.

Poslednjih nekoliko godina, činilo se da inovacije u ovom domenu stagniraju, uglavnom donoseći nadogradnju već postojećih karakteristika. Srećom, ovakva situacija se drastično menja, jer vodeći brendovi računara hrabro prelaze granice onoga što laptop računari mogu pružiti. Primer toga je ASUS, koji je na CES 2024 predstavio svoj prvi laptop sa dva ekrana od 14 inča.

ASUS ZenBook DUO definitivno označava korak napred kada je svet laptop računara u pitanju. Ovaj laptop, prvi put predstavljen 2019. godine, sada dolazi u unapređenom izdanju. Sa dva 14-inčna 3K 120Hz OLED ekrana, ZenBook DUO pruža izuzetno širok ekran od 19,8 inča kada se rasklopi, postavljajući nove standarde u ovoj kategoriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Osim estetskog unapređenja, specifikacije su poboljšane sa potpuno novim procesorom Intel Core Ultra 9 serije i do 32 GB LPDDR5k RAM-a. Ovaj laptop je opremljen za rukovanje zadacima vezanim za veštačku inteligenciju, pružajući korisnicima vrhunske performanse u optimizaciji, kreiranju sadržaja i drugim zadacima. ZenBook DUO se ističe i po svom jednostavnom dizajnu - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

Sa odvojivom Bluetooth tastaturom pune veličine, koja se lako postavlja, korisnici mogu uživati u tradicionalnom iskustvu rada na laptop računaru, ili preći na prenosno podešavanje sa dva monitora, sve sa istim uređajem. Osim revolucionarnog laptopa, ASUS pokazuje i svoju posvećenost održivosti i odgovornosti prema planeti, pokazujući koliko su daleko stigli ne samo u poboljšanju kvaliteta proizvoda, već i u postizanju održivosti.

Sve ove inovacije predstavljaju samo deo impresivne linije proizvoda koju je ASUS predstavio, naglašavajući svoju posvećenost pomeranju granica i pružanju tehnoloških rešenja. Laptopovi sa veštačkom inteligencijom koriste najnovije dostignuće u računarstvu, donoseći Intel Core Ultra procesore koji omogućavaju korisnicima da se bez problema nose sa zahtevnim radnim opterećenjima i unaprede produktivnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Ovi uređaji ne predstavljaju samo obične laptope - oni označavaju dolazak nove ere intuitivnog i efikasnog računarstva, prilagođenog širokom spektru potreba savremenih potrošača i profesionalaca. Kompanija ASUS vizionarski planira budućnost u kojoj inteligentan, iskren i radostan pametan život postaje dostupan svima, sa snažnim fokusom na održivosti, inovacijama i korisnički orijentisanom dizajnu.

Ove najsavremenije tehnologije omogućavaju korisnicima brže generisanje sadržaja, pojednostavljenu analizu podataka, modernizovani multitasking i poboljšanu bezbednost, uvodeći novu eru računarskih mogućnosti.

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

29.02.2024 Tehnika

Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na n...