Uradi sam uskršnja korpica na 3 načina

Uskrsnja korpica, običaj pun simbolike i radosti, donosi sa sobom miris svežeg cveća, šarenih jaja i slatkih poslastica.

Uskrs je vreme kada se tradicija i kreativnost stapaju u jedno, stvarajući čaroban ambijent koji oživljava duh zajedništva i nade u bolje i lepše sutra. U uskršnjoj korpici svaka sitnica nosi svoju priču, od ručno oslikanih jaja do medenih kolačića, svežeg voća i cveća koje donosi proleće.

U njoj se kriju toplina doma i radost deljenja, što je čini simbolom prelaska iz tame u svetlost i obnove života. A najlepša je, svakako, kada je sami izradite sa puno ljubavi i malo mašte. U nastavku vam donosimo 3 super - lake ideje za brzu izradu uskršnje korpice koja će sasvim sigurno oduševiti sve vaše goste!

KORPICA OD PAPIRNOG TANJIRA U OBLIKU SLATKOG ZECA

Papir je jako zahvalan materijal jer trpi sve - možete ga seći kako biste dobili željeni oblik, ili crtati po njemu kako biste napravili zabavne ukrase. Uskršnja korpica od papirnog tanjira uključuje najpre rezanje tanjira, pravljenje ušiju i nosića, a zatim iscrtavanje usta i zubića kako bi uskršnji zeka dobio svoju pravu formu. U korpicu zatim dodajte bombone i slatkiše, ili je dekorišite kako god želite - u svakom slučaju, deca će je obožavati!

KORPICA OD MLADIH GRANČICA

Korpica od mladih grančica, blago prirode koja nas okružuje, predstavlja predivan spoj tradicije i jednostavnosti. Ova rustična korpica, ispunjena svežinom i mirisom proleća, donosi sa sobom dah prirode u naše domove tokom proslave Uskrsa. Izrađena sa pažnjom i ljubavlju, svaka grančica nosi sa sobom obećanje novog početka i obnavljanja života. A vidite samo kako je proces izrade u suštini jednostavan. Ova korpica postaje simbol povezanosti sa prirodom i podseća nas na važnost jednostavnih radosti i harmonije sa okolinom. Idealna za držanje čuvarkuće ili cveća.

PRETVORITE OBIČNU KORPICU U USKRŠNJU

I na kraju, najjednostavnija ideja koja ujedno može biti i najlepša - samo ukoliko upotrebite svu svoju maštu. Verujemo da svi u domu imaju barem jednu sličnu korpicu koja (haj'mo priznati) ničemu ne služi osim što verovatno skuplja prašinu. Pronađite je, očistite, dekorišite po želji (nalepite cvetiće, šljokice, kamenčiće, perlice, dodajte lažnu dekorativnu travu ili slamu) i u nju ušuškajte obojena uskršnja jaja, čokoladice, zeke, ili omiljene igračke svojih mališana. Ujedno, ukoliko organizujete igru skrivanja i traženja uskršnjih jaja po dvorištu - ova korpica može biti sjajan aksesoar vaših mališana.

Želimo vam da se dobro zabavite, uživate u svojim kreacijama, i lepo provedete predstojeće praznike!

Povezane teme

02.07.2024 Ideje

Kako da peškiri dugo ostanu mekani?

Sigurno vam je poznata situacija kada kupite gomilu potpuno novih peškira. Oni su novi, paperjasti, penušavi i mekani.

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.