Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ogledala su ključni dekorativni elementi koji unose svetlost i dubinu u svaki prostor...

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku stranu i istovremeno doprinesete očuvanju životne sredine.

Recikliranje starih CD i DVD diskova u prelepe mozaik ili kružne okvire daje novi život predmetima koji bi inače završili na deponiji. Pripremite se da uživate u procesu kreativnosti i reciklaže dok izrađujete jedinstvene, sjajne okvire za ogledala koji će zasijati u svakom prostoru.

POTREBNO VAM JE:

  • stari diskovi
  • jedan peškir
  • čekić
  • pištolj za lepak
  • staro ogledalo po vašem izboru

Stavite jedan CD u peškir i preklopite ga. Uverite se da je presavijen preko celog CD-a kako delići ne bi leteli. Koristite čekić da razbijete CD. Molimo vas da to uradite pažljivo kako se ne biste povredili! Uverite se da je vaš pištolj za lepak spreman za rad i kada budete imali dovoljno delova CD-a, zalepite ih pored ogledala. Ostavite da se osuši nekoliko sati i sada imate jedinstveno ogledalo koje se preliva!

Da biste napravili drugi ram za ogledalo sa naslaganim starim diskovima, prvo sakupite stare CD i DVD diskove. Nosite zaštitne rukavice, izaberite kartonsku ili drvenu podlogu veću od ogledala, postavite ogledalo na sredinu i obeležite njegov obris. Ako želite, ofarbajte podlogu i ostavite da se osuši.

Zatim, počnite lepljenje diskova duž obeleženog obrisa ogledala, kao što vidite na slici. Nanesite lepak na zadnju stranu svakog komadića i pritisnite ga na podlogu, red po red, dok ne popunite ceo ram. Nakon što se lepak osuši, postavite ogledalo u sredinu podloge i fiksirajte ga lepkom.

Želimo vam da se dobro zabavite!

Povezane teme

02.07.2024 Ideje

Kako da peškiri dugo ostanu mekani?

Sigurno vam je poznata situacija kada kupite gomilu potpuno novih peškira. Oni su novi, paperjasti, penušavi i mekani.

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.