Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Kada živite u stanu male kvadrature svaki milimetar je važan...

Nedostatak prostora je zapravo samo stvar pristupa stvarima koje vas okružuju. Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen. Ime mu je – prozorska daska.

Istina je, tamo se često nađe poneka saksija sa cvećem ali se uloga prozorske daske ne mora tu završiti. Ukoliko imate na raspolaganju širu prozorsku dasku, pruža vam se neverovatno mnogo mogućnosti za njeno iskorišćenje. Ako vam je potrebna inspiracija na tom polju, ostanite sa nama u redovima koji slede.

ŠANK ZA DORUČAK

Ako vašoj kuhinji nedostaje prostora za klasičnu trpezariju ideja o kreiranju malog bara za doručak od prozorske daske je sigurno nešto što možete da izvedete. Po želji ovu dasku uvek možete malo napraviti širom od one koja bi bila da je ne koristite u ovu namenu, budući da na nju ipak treba da stane par tanjira i šolja. Uz nju vam treba samo još par zgodnih barskih stolica i vaša mini trpezarija je spremna.

MINI - KANCELARIJA

Većini ljudi danas je potreban prostor u kući za rad, a od prozorske daske možete da dobijete vrlo praktičan radni sto. Ako vam za rad ne treba više od lap topa, ovo je idealno rešenje za vrlo male stanove, u kojima nema slobodnih soba za klasičnu kancelariju. Ako je prozorska daska dovoljno široka u donjem delu možete napraviti i neke zgodne police.

PROSTOR ZA UŽIVANJE

Nema lepše namene prozorske daske od kreiranja ličnog prostora za uživanje u toku dana. Sa čašom dobrog vina i omiljenom knjigom u ruci, vreme će vam na ovom mestu jednostavno proleteti. Prozorsku dasku je svakako potrebno dovoljno proširiti kako bi vam na njoj bilo komotno i tapacirati nekim mekim materijalom. Nekoliko udobnih jastuka i lagani prekrivač bi svakako trebali da su vam na dohvat ruke.

Povezane teme

02.07.2024 Ideje

Kako da peškiri dugo ostanu mekani?

Sigurno vam je poznata situacija kada kupite gomilu potpuno novih peškira. Oni su novi, paperjasti, penušavi i mekani.

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.