Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Više slika

Više slika

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

Verujemo da će sve obradovati vest da će se pomenuta rekonstrukcija odvijati bez zatvaranja objekta, a planirano je da trajanje radova bude oko godinu i po dana. U okviru postojećeg gabarita i volumena objekta, planirane su funkcionalne rekonstrukcije i adaptacije nekoliko delova objekta, bez uvećanja kapaciteta infrastrukture i promene ukupnog broja parking mesta.

S ciljem da dodatno istakne značaj ove lokacije, kompanija MPC Properties pokrenula je projekat rekonstrukcije koji će obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni identitet objekta. Ukupna vrednost planiranih radova procenjuje se na oko 10 miliona evra.

Prvi pogled na unutrašnjost rekonstruisanog TC UŠĆEphoto: BeoBuild

Fokus ključnih oblasti projekta rekonstrukcije tržnog centra UŠĆE usredsređen je na udobnost i uvođenje novih i inovativnih formata poput izložbenih prostora i pop-up lokacija. Poseban naglasak stavljen je na izmenu fasade objekta, koja će sada omogućiti potpuno otvoreno i ka spolja orijentisano prizemlje.

Na južnoj i istočnoj strani objekta, fasadna obloga će biti rekonstruisana u staklenu, sa dodatnim novim pristupnim vratima s istočne strane. Ranije zatvoren prostor dobiće niz uslužnih lokala s baštama u prizemlju, revitalizujući plato koji okružuje objekat.

Naglasak je na poboljšanoj integraciji i interakciji s okolinom, što predstavlja značajno kvalitativno unapređenje za ovu lokaciju i objekat. Novi koncept stvoriće potpuno novi izgled fasade prema Brankovom mostu, s transparentnom staklenom fasadom koja će obuhvatiti planirane restorane s atraktivnim panoramskim pogledom na grad. Takođe, planirana je postavka ogromnog LED ekrana duž istočne fasade, od prvog do trećeg sprata.

Počela rekonstrukcija TC UŠĆEphoto: BeoBuild

Pored toga, predviđene su izvesne promene u rasporedu unutrašnjih sadržaja, uključujući izmeštanje dosadašnjeg "Food Court-a" s drugog na treći sprat. Takođe, planirana je nova dečija zona na dva nivoa, buduća zimska baštenska lođa s velikim atraktivnim svetlarnikom, kao i višenamenski prostor pod nazivom "New Market Square", koji će pružiti mogućnosti za organizaciju različitih događaja i promocija.

UŠĆE će dobiti i više servisnih liftova i liftova za posetioce, što će doprineti boljoj povezanosti spratova, vidljivosti prodavnica i unapređenoj pešačkoj komunikaciji u unutrašnjosti. Novi arhitektonski pristup preuređenju UŠĆE Centra stavlja naglasak na svetlije, transparentnije površine i brojne umetničke instalacije koje će transformisati doživljaj budućih posetilaca.

Povezane teme

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.

03.05.2024 Gradnja

Podovi dekorisani u šahovskom stilu

Postavljanje parketa ili pločica sa šahovskim motivom jedan je od najednostavnijih projekata za efektivno renoviranje enterijera – upadljiva šara će za tren oka razbiti monotoniju...

29.04.2024 Gradnja

Čarolija Selfi mostića: nova atrakcija u blizini Kule Beograd

Ova nova atrakcija na području Kule Beograd predstavlja magnet za sve posetioce koji žele da dožive jedinstveno iskustvo uživanja uz reku.

26.04.2024 Gradnja

7 saveta za bezbedne električne instalacije

Loši poslovi renoviranja mogu predstavljati pravu zbrku i uneti nesigurnost u vaš dom, ali problemi sa električnim instalacijama mogu doći kao ozbiljan zdravstveni i bezbednosni ri...

23.04.2024 Gradnja

Bakar kao materijal budućnosti

Bakar ima beskrajne fizičke, hemijske i mehaničke osobine i kao rezultat toga, nalazi se u različitim poljima dizajna i arhitekture.

22.04.2024 Gradnja

Zamena dotrajale stolarije smanjuje račune za struju

Pored racionalizacije korišćenja električnih uređaja u domaćinstvu, najbolji i najefikasniji način da umanjite račune za struju u svom domu je zamena stolarije, a proleće i leto su...

18.04.2024 Gradnja

Ovako će izgledati park i podzemna garaža kod renoviranog hotela Bristol

Sa luksuznom podzemnom garažom, preuređenim parkom i bogatim sadržajima, ova revitalizacija obećava da će postati novo srce ovog dela Beograda.

12.04.2024 Gradnja

Novi Beograd dobija novi Nacionalni Bokserski Centar

Nacionalni bokserski centar naći će svoje mesto iza stambenih blokova u Ulici Ivana Ribara, nedaleko od tramvajske okretnice, na prostranoj parceli od oko 22.000 m2.

09.04.2024 Gradnja

Zelene inovacije u keramičkim oblogama: put ka održivim prostorima

Za razliku od mnogih drugih opcija za podne i zidne obloge, keramičke pločice visokog kvaliteta mogu izdržati šetnju, odolevati mrljama i trajati decenijama uz minimalno održavanje...

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.