Ova mala kuća izgrađena je bez eksera i šrafova (i mogu je sastaviti samo dve osobe za jedan dan!)

Da, dobro ste čuli, zaista je moguće izgraditi kuću bez upotrebe alata!

Ova inovativna mala kuća, smeštena u severnom delu Nemačke, predstavlja revolucionarni pristup izgradnji, budući da je sastavljena bez upotrebe šrafova, eksera ili alata. Ovaj prototip, nazvan "Digitalna kuća," razvijen je kao održivo i ekonomično rešenje za izgradnju, a impresivno je to što je mogu sastaviti samo dve osobe.

Fasada ove kuće sastoji se od slojeva aluminijumske šindre koje se pažljivo ubacuju u laserski rezane delove, stvarajući atraktivan efekat talasanja duž spoljnog zida. Unutrašnjost je jednostavna, obložena borovim drvetom i izolovana drvenim vlaknima, a prirodna svetlost ulazi kroz četiri prozora, stvarajući prijatan ambijent.

Održivost je ključna karakteristika ove konstrukcije, budući da se može demontirati i ponovo koristiti na drugoj lokaciji. Zahvaljujući pažljivo odabranim materijalima i inovativnom pristupu, ova struktura ne zahteva betonsku podlogu, već se oslanja na samo šest šrafova za uzemljenje kako bi očuvala svoju čvrstinu.

Ono što ovu kuću čini još interesantnijom je sistem koji su razvili njeni tvorci, Julian Kruger i Benjamin Kemper. U pitanju je sistem koji omogućava korisnicima aplikacije da prilagode izgled i karakteristike kuće prema svojim željama, uključujući tlocrt, oblik krova, fasadu i otvore.

Ovakav koncept je višenamenski i može se primeniti kako u prirodnom okruženju, što je prikazano u njegovom prvom izdanju, tako i u gusto naseljenim urbanim sredinama, gde je prostor dragocen resurs.

Nesvakidašnji projekat "Digitalna kuća" na jedinstven način naglašava kako digitalno planiranje, efikasna proizvodnja i pametna upotreba obnovljivih i recikliranih materijala mogu doprineti održivom građevinarstvu i oživeti budućnost gradnje.

Povezane teme

12.02.2024 Gradnja

Za transformaciju svakog prostora: trendy 3D zidne obloge od mermera

Ove obloge omogućavaju vam da stvarate intrigantne vizuelne efekte, ističući određene delove prostorije ili stvarajući iluziju dodatne dimenzije.

09.02.2024 Gradnja

Vinil ili laminat - šta odabrati?

Proizvođači promovišu oba proizvoda kao izdržljive, jeftine, prijatne proizvode, a čak i izgledom mogu biti veoma slični, pogotovo ako se laminati uporede s novim luksuznim vinil p...

06.02.2024 Gradnja

Funkcionalni i otporni na vlagu: ovo su najbolji podni materijali za vaš podrum

Od vinil-daske za sofisticirani izgled do keramičkih pločica za vešeraj, saznajte koje vrste podova najbolje zadovoljavaju potrebe podrumskog prostora.

03.02.2024 Gradnja

Prirodni kamen ili kameni furnir - šta odabrati?

Oba materijala donose neospornu estetiku i funkcionalnost kako eksterijerima, tako i enterijerima, ali različite prednosti i nedostaci često čine odluku o tome koji od njih odabrat...

02.02.2024 Gradnja

Nikad svetlija budućnost Beogradskog sajma: evo kako će izgledati obnovljena Hala 1!

Slobodno možemo reći da će čuvena Hala 1 Beogradskog sajma u narednom periodu doživeti spektakularnu transformaciju.

31.01.2024 Gradnja

Transformacija kore krompira u održivu dasku budućnosti

Svojim inovativnim pristupom, dizajneri koji stoje iza projekta Chips Board koriste otpadne kore krompira kako bi razvili ekološku alternativu jednokratnim materijalima poput medij...

28.01.2024 Gradnja

Brisolej: efektan ukras ali i važan element pasivne arhitekture

U savremenoj arhitekturi brisoleji čine veoma važan element pasivne arhitekture - arhitekture koja je ekološka, koristi prirodne načine da sačuva energiju ili smanji njenu potrošnj...

25.01.2024 Gradnja

10 najboljih opcija za podne obloge u vašoj kuhinji

Raznovrsnost prelepih materijala, opcija i dostupnih stilova, mogu da učine izbor kuhinjskih podova potpuno neodoljivim iskustvom.

22.01.2024 Gradnja

Napreduje izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Velika dvorana, s kapacitetom od 1450 mesta, planirana je kao multifunkcionalni prostor sa sadržajima poput loža na drugom spratu, medicinskog bloka, teretane i svlačionica.

19.01.2024 Gradnja

Ne ignorišite ovih 5 opasnih električnih kvarova u domu

Bilo koju, pa i najmanju nepravilnost u radi vaših električnih uređaja ne bi trebalo ignorisati.

16.01.2024 Gradnja

Čarolija drvenih plafona: stvaranje elegantnog i prirodnog ambijenta u vašem domu

Postoji mnogo zanimljivih ideja za implementaciju drvenih plafona u enterijeru, a svaka prostorija može postati istaknuta njegovim dizajnom i dekorativnim kvalitetom.