Nikad svetlija budućnost Beogradskog sajma: evo kako će izgledati obnovljena Hala 1!

Nova vizija Hale 1 na Beogradskom sajmu je sve, samo ne dosadna!

Slobodno možemo reći da će čuvena Hala 1 Beogradskog sajma u narednom periodu doživeti spektakularnu transformaciju. Tome u prilog govore i prve fotografije projekta koje je na svom Instagram nalogu objavio ministar finansija Siniša Mali.

Prvi pogled na obnovljenu Halu 1 Beogradskog sajma fotografije ljubaznošću: @mali_sinisa

Kako je sam rekao, ovaj projekat bi trebao da posluži kao podsećanje na sve laži i kritike opozicije u kojima se spekulisalo o navodnim planovima države za rušenje Hale 1. S druge strane, upravo ovaj grandiozni projekat vraća nadu u nastavak daljih investicija u kulturu, gde će se država primarno fokusirati na obnavljanje kulturnih institucija i izgradnju novih centara kulturnih dešavanja.

Prvi pogled na obnovljenu Halu 1 Beogradskog sajmafotografije ljubaznošću: @mali_sinisa

Hala 1 Beogradskog sajma postaće epicentar kulturnog života u našem gradu - ističe ministar, i dodaje da Hala 1 ne samo da neće biti srušena, već će procvetati sa čak tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene prema najvišim svetskim standardima!

Prvi pogled na obnovljenu Halu 1 Beogradskog sajmafotografije ljubaznošću: @mali_sinisa

U isto vreme, Hala 1 će biti domaćin baletskih ansambala, orkestara i pozorišnih trupa, kako domaćih, tako i stranih. Na taj način, kaže ministar, Hala 1 će ugostiti međunarodne muzičke događaje i renomirane svetske umetnike, čime će Beograd i Srbija potvrditi svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope.

Uzbudljive vesti ne prestaju sa Beogradskim sajmom. Naime, kako saznajemo, zgrada Železničke stanice će doživeti adaptaciju u Istorijski muzej, zgrada Pošte u Savskoj postaće Dečiji muzej, dok je planirana i izgradnja dve nove pozorišne scene i novog muzeja posvećenog Nikoli Tesli.

Prvi pogled na obnovljeni Beogradski sajamfotografije ljubaznošću: @mali_sinisa

"Svi ovi projekti čine deo programa 'Skok u budućnost 2027', pridonoseći ogromnom napretku i razvoju cele naše zemlje. Očekuju nas velike investicije, realizacija ključnih projekata - izgradnja auto-puteva, brzih saobraćajnica, metroa, pruga, škola, bolnica, domova zdravlja, ambulanti, izgradnja BIO4 kampusa, ulaganja u zaštitu životne sredine, sport i kulturu. Dolazak novih investitora, otvaranje radnih mesta i unapređenje životnog standarda građana Srbije su deo našeg obećanja," ističe ministar Mali.

Na kraju, malo podsećanje: u nizu značajnih projekata, posebno se ističe organizacija Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, čiji će Beograd biti ponosni domaćin.

Prvi pogled na obnovljenu Halu 1 Beogradskog sajmafotografije ljubaznošću: @mali_sinisa

Kao što i sami možete zaključiti na osnovu ovih fotografija - budućnost Beogradskog sajma nikada nije bila svetlija!

Povezane teme

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.

31.03.2024 Gradnja

Inovativni akustični apsorber visokih performansi izrađen od recikliranih materijala

Ovo remek-delo akustične tehnologije visokih performansi ne samo da apsorbuje zvuk, već takođe uklapa estetiku prirodnog sveta u svaku prostoriju u kojoj se nađe.

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.