Napreduje izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

Više slika

Više slika

Izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu odvija se prema planu, a u proteklih šest meseci postignut je značajan napredak.

Veliki deo posla na izgradnji temelja i potpornog zida, kao i postavljanju šipova je već završen, a trenutno su u toku radovi na betoniranju podzemnih etaža i prizemlja ovog multifunkcionalnog kompleksa. Smešten u ulici Tošin Bunar, nasuprot Studentskom gradu i petlji autoputa, ovaj projekat se izvodi u saradnji sa konzorcijumom predvođenim preduzećem Jadran d.o.o.

Na gradilištu su sada vidljivi visoki noseći stubovi buduće velike dvorane, koji dosežu visinu od 18 metara iznad temeljne ploče. Postavljeno je svih 24 stubova, a ono što sada sledi jeste učvršćivanje veznim gredama kako bi se kasnije montirala čelična krovna rešetka. Trenutni fokus je na betoniranju ploče na prizemlju i izlivanju konstrukcije za pomoćne prostorije i budući sistem sklopivih tribina.

Počela gradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beograduphoto: beobuild

Velika dvorana, s kapacitetom od 1450 mesta, planirana je kao multifunkcionalni prostor sa sadržajima poput loža na drugom spratu, medicinskog bloka, teretane i svlačionica. Osim sportskih događaja, dvorana će služiti i za treninge, s obzirom da će se u okviru nje nalaziti tri odbojkaška terena.

Trenutno se radi na betoniranju podrumske etaže koja će sadržavati bazen dimenzija 17x7 metara. Takođe, teče izgradnja podne ploče za hotelski deo kompleksa. Ispod objekta će se nalaziti velika garaža s odvojenim delom i posebnim ulazom za goste hotela. Sa zadnje strane kompleksa planirana je mala pomoćna trening sala. S obzirom na blagi nagib terena, prilaz objektu će biti atraktivno oblikovan velikim stepeništem i platoom ka Tošinom bunaru.

Kako će izgledati Nacionalni odbojkaški centar na Novom Beograduphoto: beobuild

Projekat podržava Ministarstvo za javna ulaganja, a idejno rešenje Nacionalnog odbojkaškog centra potpisuje biro “Page Consortium”. Ukupna vrednost projekta iznosi 3.2 milijarde dinara.

Pozivamo vas da zajedno sa nama pratite napredak izgradnje ovog značajnog sportskog kompleksa na Novom Beogradu.

Povezane teme

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.

31.03.2024 Gradnja

Inovativni akustični apsorber visokih performansi izrađen od recikliranih materijala

Ovo remek-delo akustične tehnologije visokih performansi ne samo da apsorbuje zvuk, već takođe uklapa estetiku prirodnog sveta u svaku prostoriju u kojoj se nađe.

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.