Najpopularnije boje i dizajn fugni za vaše pločice

Detalji svetlih boja dodaju vizuelno interesovanje i raspoloženje prostoru, dok njihovo uključivanje na različite kreativne načine uvek predstavlja dobru ideju...

Jedan od najpopularnijih načina za izvršavanje ovih zadataka jeste upotreba raznobojnih fugni. Raznobojne fugne same po sebi već predstavljaju šik ideju i odličan su dodatak svakom savremenom domu. Čak i onda kada se koriste na najednostavnijim pločicama, ovi materijali mogu pomoći da se celokupan prostor istakne.

Pošto fugne same po sebi postavljaju liniju između pločica, njihovo prisustvo je vrlo zapaženo, posebno u kupatilima, oko ogledala, kuhinjske sudopere ili iza šporeta. Takođe, možete dodati fugne pločicama na podovima kako biste istakli svoje elemente ili učinili prelaz među spratovima daleko više stilskim i dopadljivijim.

Najčešća stvar jesu kontrastne fugne, koje mogu istaći svetlo obojene pločice - na taj način one postaju glavna zvezda predstave. Takođe, možete proširiti paletu boja celokupnog prostora, uključivši aksesoare i ostale predmete u istoj boji koju ste izabrali za fugne, a to mogu biti ormari, stolice, ramovi ogledala ili prostor oko lavaboa.

Uklopite fugne u boji sa svojim akcentnim zidom, kako biste na ovaj način dobili daleko ujedinjeniji i šik prostor, istovremeno istaknut upotrebom vedrih boja. Obrnuto, kombinacija tamnih pločica sa svetlim fugnama može dodati sofisticiranost i eleganciju prostoru. Bez obzira na izbor, korišćenje kontrastne boje fugni omogućava vam da eksperimentišete i stvorite vizuelno privlačne i dinamične prostore.

Nemojte se ograničavati na obične boje, pokušajte sa dodavanjem metalik sjaja sličnom dekoru, što je veoma popularan trend današnjice. Zlatne, bakarne, srebrne i mesingane fugne, savršeno će akcentovati vaše pločice i učiniti kupatilo čik i prefinjenim. Imajte na umu da bi u ovim uslovima trebalo da uklapate fugne i ostale karakteristike.

Kako biste učinili da metalik fugne blistaju, ciljajte ka svetlim ili nešto neutralnijim nijansama pločica. Metalik fugne ne poseduju koloritni intenzitet ostalih neonskih nijansi, tako da je potrebno da ih uparite sa određenim tonovima, da biste im dodali vizuelnu pažnju.

Ove tehnike su posebno efikasne u kuhinjama i kupatilima gde se želi postići vizuelni efekat dubine i dimenzionalnosti. Sa pravilnim odabirom boje fugni, možete postići iznenađujuće efekte koji će dodati karakter i stil vašem domu.

Povezane teme

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.

03.05.2024 Gradnja

Podovi dekorisani u šahovskom stilu

Postavljanje parketa ili pločica sa šahovskim motivom jedan je od najednostavnijih projekata za efektivno renoviranje enterijera – upadljiva šara će za tren oka razbiti monotoniju...

29.04.2024 Gradnja

Čarolija Selfi mostića: nova atrakcija u blizini Kule Beograd

Ova nova atrakcija na području Kule Beograd predstavlja magnet za sve posetioce koji žele da dožive jedinstveno iskustvo uživanja uz reku.

26.04.2024 Gradnja

7 saveta za bezbedne električne instalacije

Loši poslovi renoviranja mogu predstavljati pravu zbrku i uneti nesigurnost u vaš dom, ali problemi sa električnim instalacijama mogu doći kao ozbiljan zdravstveni i bezbednosni ri...

23.04.2024 Gradnja

Bakar kao materijal budućnosti

Bakar ima beskrajne fizičke, hemijske i mehaničke osobine i kao rezultat toga, nalazi se u različitim poljima dizajna i arhitekture.

22.04.2024 Gradnja

Zamena dotrajale stolarije smanjuje račune za struju

Pored racionalizacije korišćenja električnih uređaja u domaćinstvu, najbolji i najefikasniji način da umanjite račune za struju u svom domu je zamena stolarije, a proleće i leto su...

18.04.2024 Gradnja

Ovako će izgledati park i podzemna garaža kod renoviranog hotela Bristol

Sa luksuznom podzemnom garažom, preuređenim parkom i bogatim sadržajima, ova revitalizacija obećava da će postati novo srce ovog dela Beograda.

12.04.2024 Gradnja

Novi Beograd dobija novi Nacionalni Bokserski Centar

Nacionalni bokserski centar naći će svoje mesto iza stambenih blokova u Ulici Ivana Ribara, nedaleko od tramvajske okretnice, na prostranoj parceli od oko 22.000 m2.

09.04.2024 Gradnja

Zelene inovacije u keramičkim oblogama: put ka održivim prostorima

Za razliku od mnogih drugih opcija za podne i zidne obloge, keramičke pločice visokog kvaliteta mogu izdržati šetnju, odolevati mrljama i trajati decenijama uz minimalno održavanje...

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.