Keramičke podne obloge u imitaciji drveta: lepo i funkcionalno rešenje za moderan dom

Keramičke podne obloge u imitaciji drveta predstavljaju inovativno i popularno rešenje koje kombinuje estetiku prirodnog drva sa izdržljivošću i praktičnošću keramike.

U svetu savremenog dizajna enterijera, keramičke podne obloge u imitaciji drveta postaju sveprisutno rešenje koje ne samo da zadovoljava estetske standarde već pruža i brojne praktične prednosti. Ova inovativna tehnologija omogućava spoj najboljih karakteristika drvenih podova sa trajnošću i jednostavnošću keramike.

Kada zakoračite u prostoriju sa keramičkim podnim oblogama u imitaciji drveta, dočeka vas atmosfera topline i autentičnosti. Imitacija drveta u keramici doseže visok stepen realizma, pa ih je često gotovo nemoguće razlikovati od pravog drva. Tekstura, boja i zrno drveta reproducirani su s pažljivom preciznošću, stvarajući iluziju prirodnog poda.

Osim estetskog aspekta, ove podne obloge nude i praktične prednosti koje čine život u domu udobnijim i lakšim. Naime, pločice su izuzetno jednostavne za održavanje, otporne na ogrebotine i fleke, čime se eliminiše potreba za posebnim tretmanima i sredstvima za održavanje, karakterističnim za prave drvene podove.

Raznovrsnost dizajna je još jedan adut ovih podova. Na tržištu se mogu pronaći različite vrste drveta, od svetlih tonova hrasta do tamnijih nijansi oraha, pružajući širok spektar opcija koje se mogu prilagoditi različitim stilovima enterijera. Ova raznovrsnost omogućava personalizaciju prostora u skladu sa ukusom i preferencijama.

Paleta podnih obloga Treverkcharme, iz studija Marazzi, donosi novitete u pogledu efekta drveta na materijalima od keramike. Sa napretkom u proizvodnom procesu i usavršavanjem proizvodnih tehnologija, keramičke obloge imaju nove karakteristike. Novim tehikama postignut je utisak imitacije materijala poput drveta, kamena, pa čak i tekstila.

Popularnost ovih vidova izbora podnih pločica, dobija sve više na snazi i rasprostranjenosti u unutrašnjem dizajniranju enterijera. Obloge sa elementom imitacije drveta, postižu estetski utisak trajnosti i postojanosti uz njihovu prirodnu otpornost i široku upotrebnu vrednost u svim situacijama koje su zamišljene u zadatom prostoru.

Podne keramičke obloge Treverkcharme dolaze u velikom izboru boja, koje uključuju bež, braon, belu, sivu, kao i nijanse u kombinaciji sive i braon. Debljina je MM9, dok dimenzija obloge od 10x70 predstavlja pogodan izbor za široku upotrebu u svim prilikama, gde u prostoru omogućuje nastanak interesantnih i potpuno novih i kreativnih efekata.

Keramičke podne obloge u imitaciji drveta ne samo da unapređuju vizuelni aspekt prostora već i pružaju dugotrajno rešenje koje se lako održava. Zahvaljujući njihovom svestranom karakteru, ove podne obloge postaju sinonim za suptilnu eleganciju i funkcionalnost u savremenom domu.

Povezane teme

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.

01.03.2024 Gradnja

Održiva gradnja i njeni ključni aspekti

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, recikliranje materijala, smanjenje emisije ugljen-dioksida tokom izgradnje i ekološki prihvatljive građevinske prakse, možemo znatno...

27.02.2024 Gradnja

Najpopularnije boje i dizajn fugni za vaše pločice

Sa pravilnim odabirom boje fugni, možete postići iznenađujuće efekte koji će dodati karakter i stil vašem domu.