Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

U svetu koji se suočava sa ekološkim izazovima, Lo-Hi Tech Studio SKLIM-a izdvaja se kao primer inovacija.

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva. Ovaj projekat je svedok moći spajanja primitivnih materijala sa modernom i drevnom tehnologijom radi rešavanja savremenih pitanja i poboljšanja kvaliteta života.

Lo-Hi Tech Studio fokusira se na dva ključna sistema građevinskih materijala: Ke-Sol sistem (KSS) i Terra-Cooling sistem (TCS). Ke-Sol sistem kombinuje Kenaf vlakna u laganim biokompozitnim krovnim pločicama sa prilagođenim solarnim panelima, stvarajući harmoniju između prirode i tehnologije.

Ovaj sistem ističe održivost i potencijal primitivnih materijala u kombinaciji sa naprednom tehnologijom, pružajući izdržljivo rešenje za krovove koje generiše čistu energiju.

Terra-Cooling sistem koristi prirodna svojstva terakote kako bi smanjio temperaturu vazduha i služio kao rezervoar za vodu. Integracija terakote sa inovativnom tehnologijom omogućava zidnom sistemu da značajno smanji temperaturu vazduha kroz efikasan proces hlađenja isparavanjem vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studio SKLIM (@studiosklim)

Ovaj projekat predstavlja spoj tradicionalnog zanatstva i modernih tehnika. Kombinacija primitivnih materijala i najsavremenije tehnologije otvara vrata održivim rešenjima i postavlja temelje za buduće inicijative koje integrišu izgrađeno okruženje sa vozilima, stvarajući tako održivije i povezanije budućnosti.

Povezane teme

09.05.2024 Gradnja

Prozori i prirodna svetlost

Pravilno korišćenje svetlosti utiče na naše raspoloženje, volju i energiju, dok njegova odsutnost može imati negativne posledice.

06.05.2024 Gradnja

5 inovativnih primera za održivu upotrebu plastike u procesu gradnje

Mnoge kompanije su već razvile fascinantne tehnologije koje omogućavaju recikliranje plastike i njen preobražaj u funkcionalan (i lep) građevinski materijal.

03.05.2024 Gradnja

Podovi dekorisani u šahovskom stilu

Postavljanje parketa ili pločica sa šahovskim motivom jedan je od najednostavnijih projekata za efektivno renoviranje enterijera – upadljiva šara će za tren oka razbiti monotoniju...

29.04.2024 Gradnja

Čarolija Selfi mostića: nova atrakcija u blizini Kule Beograd

Ova nova atrakcija na području Kule Beograd predstavlja magnet za sve posetioce koji žele da dožive jedinstveno iskustvo uživanja uz reku.

26.04.2024 Gradnja

7 saveta za bezbedne električne instalacije

Loši poslovi renoviranja mogu predstavljati pravu zbrku i uneti nesigurnost u vaš dom, ali problemi sa električnim instalacijama mogu doći kao ozbiljan zdravstveni i bezbednosni ri...

23.04.2024 Gradnja

Bakar kao materijal budućnosti

Bakar ima beskrajne fizičke, hemijske i mehaničke osobine i kao rezultat toga, nalazi se u različitim poljima dizajna i arhitekture.

22.04.2024 Gradnja

Zamena dotrajale stolarije smanjuje račune za struju

Pored racionalizacije korišćenja električnih uređaja u domaćinstvu, najbolji i najefikasniji način da umanjite račune za struju u svom domu je zamena stolarije, a proleće i leto su...

18.04.2024 Gradnja

Ovako će izgledati park i podzemna garaža kod renoviranog hotela Bristol

Sa luksuznom podzemnom garažom, preuređenim parkom i bogatim sadržajima, ova revitalizacija obećava da će postati novo srce ovog dela Beograda.

12.04.2024 Gradnja

Novi Beograd dobija novi Nacionalni Bokserski Centar

Nacionalni bokserski centar naći će svoje mesto iza stambenih blokova u Ulici Ivana Ribara, nedaleko od tramvajske okretnice, na prostranoj parceli od oko 22.000 m2.

09.04.2024 Gradnja

Zelene inovacije u keramičkim oblogama: put ka održivim prostorima

Za razliku od mnogih drugih opcija za podne i zidne obloge, keramičke pločice visokog kvaliteta mogu izdržati šetnju, odolevati mrljama i trajati decenijama uz minimalno održavanje...

03.04.2024 Gradnja

Futuristička gradnja vredna pažnje: aerodrom u obliku ptice

Aerodrom Lišui se smatra "šumskim gradom" jugozapadne provincije Džeđijang, poznat po svojoj bujnoj vegetaciji i prelepim dolinama.