UMETNOST PRAZNOVANJA

UMETNOST PRAZNOVANJA

Praznici nam se polako bliže, a možda je pravi trenutak da osmislimo dekoraciju enterijera, u kojem ćemo se radovati i uživati tokom zime... 

 

Divna vest je da već danas u Novo Lux radnjama možete pronaći veliki izbor novogodišnje dekoracije, kako za jelku i trpezu, tako i za poklon ili dekoraciju kamina, dečijih soba, prozora, izloga. Zato posetite neke od Novo Lux salona i unesite magiju u vaš prostor, a mi vam izdvajamo nekoliko tema kao inspiraciju za ovu prazničnu sezonu:

UMETNOST PRAZNOVANJA

1. BLOOMSBURY
 

Ovaj umetnički pokret karakteriše književno delo grupe Bloomsbury, koje podstiče moderne stavove prema feminizmu. Inspirisan mekim ilustrativnim stilom ovog pokreta, sadrži prijatne, nostalgične ukrase i dodire toplog bakra uparene sa smelim, komplementarnim bojama. Opisan je kao eklektičan brak boema i šika, sa ljubavlju prema 'vintage' stilu.

2. RENESANSA
 

Inspirisana evropskom umetnošću iz perioda od 14. do 17. veka, ova tema preuzima klasične reference sa renesansnih fresaka, modernizujući ih savremenim obrtom kroz korišćenje pera, pliša, perlica. Elegantna i kitnjasta, ova tema sadrži ukrase u paleti mekih pastela i zlata za dašak luksuza, a reference na literaturu i muziku ogledaju se u ukrasima drveća i sprejeva. Idealna je za glamuroznog, gradskog kupca, koji uživa u priređivanju hedonističkih večera.

UMETNOST PRAZNOVANJA
UMETNOST PRAZNOVANJA
UMETNOST PRAZNOVANJA

3. ART NUVO
 

Pod uticajem upečatljive arhitekture i dragulja iz Art Nuvo perioda, ovaj stil je glamurozan i bogat raskošnim materijalima i ekstravagantnim dodacima, uključujući životinjske printove i smele likove poput pauna. Ukoliko želite da vaš enterijer bude originalan, nećete pogrešite ako se odlučite za ovaj stil.

4. POST-IMPRESIONIZAM
 

Ova tema inspirisana je reakcijom protiv zabrinutosti impresionista za naturalistički prikaz svetle boje. Ovaj trend koristi žive boje kroz stvarni životni materijal, istovremeno ističući geometrijske forme. Egzotične životinje i ekscentrični nameštaj ključni su za ovaj stil, koji odgovara onima nadahnutim putovanjima, svetskom kinematografijom i antikvitetima, sa interesovanjima za prirodu i dobrobit čovečanstva.

UMETNOST PRAZNOVANJA
UMETNOST PRAZNOVANJA

5. POP ART
 

Inspirisana Pop Art-om i ostalim modernim umetničkim pokretima, ova praznična amosfera obogaćena je ukrasima za decu, uključujući materijale za umetničko stvaranje. Ova kolekcija se poigrava svetlošću i bojama, kroz apstraktne teme, reflektujuće površine, efekat stakla, folije i perle.

UMETNOST PRAZNOVANJA

6. IMPRESIONIZAM
 

Ovakva dekoracija enterijera u prazničnom duhu, zasniva se na impresionističkom pokretu iz 1870-ih i 1880-ih, koji karakterišu, mali, tanki, nežni pokreti četkice sa naglaskom na prikazivanje lakih pokreta. Odlično se uklapa u ruralnom ambijentu i proteže se sve do ukusnih domaćih večera i dugih seoskih šetnji po snegu.

UMETNOST PRAZNOVANJA
UMETNOST PRAZNOVANJA

7. JAPANSKA UMETNOST
 

Ponovno otkriće japanske umetnosti i dizajna od strane zapadne kulture iznova je pokrenulo ovaj pokret u 21. veku. Moderan stil ilustracije i žive boje inspirisali su ukrase pune sjajnog cveća, bobica i zmajeva. Ova tema savršena je za savremene enterijere i otvoreni dnevni boravak, sa akcentovanom jelkom. 

Ove sezone želimo vam da doživite pravu umetnost praznovanja,
uz Novo Lux ideje!

UMETNOST PRAZNOVANJA