Gde da kupim

ROYAL DOULTON - Velika Britanija

Royal Doulton tradicija dizajniranja inovacija seže do 1815. godine kada je kompanija nastala.

Malo kasnije, 1863. godine, Henry Doultonov studio u Istočnom Londonu, ponudio je posao uzdižućim talentima iz komšijske Lambeth Škole Umetnosti. Danas je Royal Doulton ponosan na nastavak te tradicije i povezivanje prestonice Engleske i njene napredne umetničke scene.

Proizvodi Royal Doulton uključuju opremu za obedovanje, poklone, opremu za kuvanje, porcelan, predmete od stakla, kolekcionarske predmete, nakit, posteljinu, zavese i osvetljenje. Od tog vremena kada je nastao,  Doulton je bio popularan i poznat  po keramičkim predmetima i posuđu, pod umetničkim vođstvom Džona Slejtera koji je izrađivao figure, vaze, bokale i dekorativne predmete dizajnirane od strane kreativnog i maštovitog Lesli Haradina. Doulton proizvodi su skrenuli pažnju Kraljevske familije. 1901.godine Kralj Edvard VII je prodao Burslem fabriku Royal Warrant, dozvoljavajući da se upotrebi nova marka i novo ime Royal Doulton. Kompanija je dodala proizvode tokom prve polovine dvadesetog veka, kada je počela sa proizvodnjom modernog i visokokvalitetnog kineskog porcelana.

Kolekcije koje se izdvajaju su: Street Art kolekcija koja ruši barijere između urbane umetnosti i dekoracije enterijera, a koja je izrađena u saradnji sa umetnicima Pur Evilom i Nikom Vokerom. Kolekcija nudi iznenađujuće alternative umetničkoj štampi, kombinujući progresivnu umetnost sa klasičnima tanjirima i šoljama od kineskog porcelana.

Gordon Ramsay Bread Street oprema za postavljanje stola je druga značajna kolekcija. Royal Doulton dizajneri blisko su sarađivali sa timom Gordona Remzija, crpeći inspiraciju iz posuđa savremnog stila u Bread Street Kuhinji, kako bi kreirali svežu i modernu kolekciju reflektujući sofisticiran, još uvek jednostavan način serviranja u restoranu. Oprema za postavku stola za obedovanje poseduje perfektne proporcije za svaki obrok. Elementi za serviranje u kolekciji dizajnirani su tako da se jelo može poslužiti pojedinačno ili se deliti iz centralnog dela stola.

Sledeća značajna kolekcija je Royal Doulton 1815. To je idealna kolekcija za neobavezne i svakodnevne obroke. Preuzimajući uticaj iz korena Royal Doultona, asortiman ove kolekcije kombinuje najbolje iz zaostavštine i savremenog dizajna. Sa setom punih boja i drvenom tablom za serviranje, kolekcija je jako pogodna za deljenje hrane sa prijateljima.

Još jedna od značajnih Royal Doulton kolekcija je Fable – skandinavska kolekcija opreme za obedovanje. Kreirana je u saradnji sa londonskom ilustratorkom Karolin Schnoor i predstavlja skandinavski trendi stil. Glavni motivi su stilizovano drveće i ptice u tamno crvenoj, beloj i plavoj boji. Kolekcija je dizajnirana tako da pogoduje svakoj prilici.

Kolekcija Crystal opreme za piće ima u svom asortimanu po nešto za svaku od prilika, stilova i budžeta, ukoliko tragate za luksuzom, prelepim poklonom ili svakodnevnom poslasticom. Još jedna zanimljivost brenda Royal Doulton su figure i proizvodi za razne kolekcije koji se proizvode više od 100 godina. Zanimljivo je da je figura Pretty Lady danas popularnija nego ikad. 

SUN, MOON & STARS

"Sun, Moon & Stars" - Nušićeva: Nušićeva 25, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 11 328 27 10

O DISTRIBUTERU SUN, MOON & STARS

Sun, Moon & Stars je ekskluzivni distributer dekorativnih predmeta i kuhinjskog posuđa u Srbiji za najčuvenije svetske kompanije Rosenthal, Swarovski, WMF, Villeroy&Boch, Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe&Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis, Lalique...


Realizujući profesionalni cilj da Beogradu ponudimo najveći izbor kvalitetnih proizvoda za opremanje domaćinstva, najznačajnijih svetskih proizvođača, plejadi čuvenih brendova priključujemo i Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe & Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis i Lalique.

Od 2008. godine proširujemo delatnost otvaranjem Showroom-a za opremanje hotela, restorana, catering službi i drugih ugostiteljskih objekata (HORECA) ekskluzivnim proizvodima sitnog inventara poznatih gastronomskih kompanija: Villeroy & Boch, Rosenthal, Bernardaud, Christofle, Robbe & Berking, Sambonet, Paderno i drugih.

Danas, Intergradnja Coop ima tri maloprodajna ekskluzivna objekta “Sun, Moon & Stars” u samom centru Beograda, uredjena i opremljena po najvišim svetskim standardima.

Tokom 2011. godine otvorena je i prva specijalizovana luksuzna prodavnica koja na više od 500m² prodajnog prostora nudi vrhunski dizajnirano i visokokvalitetno stono kuhinjsko posuđe i dekorativne predmete najznačajnijih svetskih proizvođača porcelana, kristala, stakla, hromiranog čelika i srebra.

Povezane teme
X